De 498 Vizualizari

Asa DA manifestatie! Peste 2.000 de oi au blocat centrul Madridului!

In cadrul Sarbatorii Transhumantei, organizata de aproape 20 de ani in Spania, cu scopul pastrarii traditiilor, pe 25 octombrie, in mod simbolic, fermierii spanioli si-au adus oile in Plaza de la Villa, in fata sediului actual al Primariei din Madrid. Principala motivatie a demersului a fost aceea de aparare a pascutului si pastrarea drepturile de migrare a animalelor, din ce in ce mai amenintat de extinderea urbana, precum si de practicile agricole moderne.

In centrul Madridului, oierii au oferit 100 de monede din secolul 15, bani care au permis in 1418 traversarea pentru prima oara a capitalei Spaniei de catre turmele de oi. Parada oilor a atras o multime de oameni, care au fost impresionati de spectacol.

oi1

Turistii au fost surprinsi sa vada traficul blocat din cauza necuvantatoarelor.

In Spania, pastorii au dreptul sa foloseasca aproximativ 125.000 kilometri de poteci stravechi pentru mutarea turmelor de la munte la campie si invers. Dreptul de transhumanta este atestat cel putin din secolul al XIII-lea.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X