Apel categoric dacă vreți să trăiți: „…va sfârși împușcat” „Urșii sunt foarte imprevizibili și foarte rapizi. Dacă te apropii mult de ei, este suficient să faci o mișcare bruscă și mai departe vă imaginați…”Dorința de a-i aduce mai aproape pentru un selfie perfect se poate termina într-o tragedie.

În acest sens, un ghidul de la Sanctuarul de Urşi Liberty recomandă turiștilor care se întâlnesc cu urșii pe căraresă nu mai hrănească sau să faceți un selfie cu aceste animale, urșii sunt animale periculoase.

„Urșii sunt foarte imprevizibili și foarte rapizi. În general, dacă te apropii mult de ei, este suficient să faci o mișcare bruscă și mai departe vă imaginați… Sunt mulți turiști care vor să-și facă selfie cu ursul. În momentul în care întorci spatele unui animal sălbatic, te va ataca. Consideră că ești vulnerabil. Te poate apuca de fund, de picior, îți dă drumul în cele mai multe cazuri. Dar ursul respectiv este condamnat. În acest caz, pădurarii au două opțiuni, ori să-i reloce în pădure, ori să-i împuște. De cele mai multe ori, nu-i mai relocă, ci îi împușcă direct”, a spus ghidul de la Sanctuarul de Urşi Liberty de la Zărneşti.

Apel categoric dacă vreți să trăiți: Opriți, faceți o poză, două… dar nu le dați deloc de mâncare!

„Fac un apel: nu mai hrăniți urșii, indiferent unde îi vedeți! Noi îi dăm un biscuit, o bucată de pâine, o ciocolată sau ce-i mai dăm noi… dar ursul va sfârși tragic într-o zi! Adică va sfârși împușcat. Haideți să nu-i mai hrănim! Să-i lăsăm în pace! Știu că este foarte greu de rezistat tentației… Bun… opriți, faceți o poză, două… dar nu le dați deloc de mâncare! Ei vor sta, vor vedea că nu primesc și vor pleca în pădure. Gândiți-vă că, la o adică, urșii vor trece și strada mai devreme sau mai târziu. Noaptea nu ai cum să-i vezi…”, a mai spus ghidul, potrivit DC News.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da