Primarul municipiului Constanţa, după doar câteva săptămâni de la preluarea mandatului,  a făcut un anunț neașteptat referitor la câinii fără stăpân din oraș. Acesta a spus că nu se mai capturează câini fără stăpân în Constanța. De asemenea, edilul asigură că niciun animal nu va fi eutanasiat.

Primăria Constanţa a transmis că de joi, 26 noiembrie, nu se mai capturează niciun câine. Adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acţiona doar în situaţii de urgenţă. În acelaşi timp, Primăria Municipiului Constanţa va lua măsuri pentru ca adăpostul public situat pe strada Vârful cu Dor nr.5 să fie extins şi modernizat.

„Din ordinul meu s-a oprit capturarea câinilor fără stăpân din oraş. S-a intervenit în cazuri punctuale la cererea cetăţenilor. Înţeleg că sunt ONG-uri iubitoare de animale nemulţumite de modul în care actuala firmă capturează câinii motiv pentru care nu le voi mai prelungi contractul pentru anul următor”, scrie primarul Vergil Chiţac pe pagina sa de Facebook.

Edilul îi invită pe iubitori de animale, ONG-uri dedicate, cetăţeni ai Constanţei la o largă consultare cu tema „modul în care dorim să administrăm serviciul de gestionare a animalelor fără stăpân”. Viceprimarul Ionuţ Rusu este cel care se va ocupa de acest lucru.

„Eu vă spun ce facem noi în momentul de faţă. Lucrăm la Regulament, la proiectul de modernizare al padocurilor, vom achiziţiona paie şi paleţi de pus pe jos pentru iarnă,…mâncare avem din belşug. Un singur lucru nu facem. Nu eutanasiem câini”, mai spune Chiţac.

„În cel mai scurt timp se vor construi padocuri noi pentru a oferi condiţii decente de cazare animalelor, în conformitate cu normele sanitar-veterinare impuse de legislaţia specifică”, spun reprezentanţii primăriei.

Pentru a putea adopta un căţel, viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaţilor serviciului de specialitate al municipalităţii care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045.213.

Adopţia câinilor este gratuită, căţeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

În această perioadă programul cu publicul rămâne închis iar adopţiile şi revendicările se realizează cu respectarea unor condiţii stricte.

Astfel, persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanţa sau pe pagina de facebook a municipalităţii câinii pe care vor să-i adopte pot veni să-i ridice de la sediul din strada Vârful cu dor nr. 5. Adopţia se face cu respectarea unor condiţii stricte.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da