Sari la conținut
Home » Animalul tău de companie te face mai sănătos. Sprijinul prietenilor noștri

Animalul tău de companie te face mai sănătos. Sprijinul prietenilor noștri

Pisica se cuibărește în brațele companionului său uman; sursă foto: Getty Images

Animalul tău de companie. Fie câini, fie pisici, îngrijirea animalelor de companie are puterea de a vă îmbunătăți sănătatea mentală și emoțională. Altfel zis, animalul tău de companie își aduce sănătate.

Mai jos, explorăm modurile în care îngrijirea animalelor de companie poate fi benefică pentru bunăstarea dumneavoastră.

Animalul tău de companie vine să te ajute

Mediul în care vă aflați vă afectează starea de spirit. Oamenii de știință continuă să adune dovezi care susțin că expunerea la natură poate scădea stresul. În plus, faptul de a avea un blănos alături de dvs. Va adduce energie pozitivă în întreaga dvs. casă.

Confort și companie

O pisicuță care doarme
O pisicuță care doarme liniștită pe canapea

„Animalele de companie pot ridica starea de spirit a unei persoane prin scăderea nivelului de cortizol „, spune cercetătorul Mollie Pierce, terapeut și șef al programului de combatere a tulburărilor de alimentație de la Thrive Reno Hospital.

Dragostea dintre animalele de companie și îngrijitorii lor este necomplexă și necondiționată. Acest tip de companie poate ajuta persoanele să facă față sentimentelor de stres, anxietate, singurătate și depresie.

Scop

Animalele de companie le oferă îngrijitorilor lor un scop. Faptul că știi că pisica ta te așteaptă să îi torni crochete în farfurie îți oferă un motiv zilnic pentru a te trezi în fiecare dimineață.

„Oferindu-vă un plus de semnificație, animalele de companie vă pot împiedica să vă simțiți apatici. Vă pot crește nivelul de energie și vă pot stimula productivitatea generală. În plus, îngrijirea animalelor de companie îți poate aduce aminte să grijă de tine însuți”, a explicat Pierce, potrivit thrivehere.

Parte socială

După ce veți deveni unui animal de companie, veți avea mai multe șanse să cunoașteți oameni noi.  Da, odată cu plimbările cu câinele. Prin conectarea cu alți pasionați și iubitori de animale de companie, puteți intra într-o comunitate. Asta vă poate reînnoi sentimentul de apartenență, sprijin și scop.