De 2075 Vizualizari

Animalul cu care OAMENII au în comun 98% dintre gene, ÎN PERICOL!

Animalul cu care oamenii au în comun 98% dintre gene, în pericol de dispariție! Ca și noi, cimpanzeul (Pan troglodytes), marea primată cu care împărțim nu mai puțin de 98% din bagajul genetic este pe cale de dispariție din cauza despăduririle care duc la reducerea habitatului și braconajul, conform organizației World Wildlife Fund (WWF), citat de agerpres.ro.

În habitatul lor natural, în pădurile din Africa centrală, cimpanzeii își petrec cea mai mare parte a timpului în copaci. Atunci când coboară la sol, aceste primate se deplasează de obicei în patru labe, deși pot merge și biped pe distanțe scurte, de până la 2 kilometri. Animale extrem de inteligente, cimpanzeii folosesc unelte — introduc bețe în mușuroaie de furnici sau de termite pentru a pescui aceste insecte cu care își suplimentează dieta în mare parte fructivoră, sau se ajută de frunze pentru a bea apă.

În prezent, populația de cimpanzei numără, conform estimărilor, între 172.000 și 300.000 de indivizi.

Defrișările practicate pentru exploatarea lemnului și/sau pentru transformarea zonelor împădurite în suprafețe agricole reprezintă principala amenințare pentru această specie de primate, iar braconajul este o altă mare amenințare pentru această specie. Maimuțele sunt ucise pentru carne, iar puii sunt vânduți la negru pe post de animale de companie.

Un factor important ce duce la dispariția cimpanzeilor sunt și bolile, epidemiile de Ebola fiind la fel de devastatoare pentru aceste animale cum sunt și pentru oameni.

Deși efortul de conservare al primatelor a cunoscut un fragil succes în ultimii ani, încetinind ritmul de declin al speciilor, aceste animale continuă să fie amenințate de extinderea localităților, de expansiunea rapidă a industriilor extractive și a agriculturii, de corupție și nerespectarea legilor.

Sursa foto: www.worldwildlife.org

ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

„VĂ IUBESC… OAMENI!” Chiar dacă l-au mutilat pe viață, CORBU se bucura la fiecare mangaiere!

„VĂ IUBESC… OAMENI!” Chiar dacă l-au mutilat pe viață, CORBU se bucura la fiecare mangaiere!
30 Aug, 2017 la 12:28 pmModifica

Aligatorii crescuți în captivitate ar putea evada în urma inundațiilor din Texas

Aligatorii crescuți în captivitate ar putea evada în urma inundațiilor din Texas
30 Aug, 2017 la 11:51 amModifica

IMAGINI TERIFIANTE! Furtuna tropicală Harvey a făcut VICTIME și printre ANIMALE! FOTO-VIDEO

IMAGINI TERIFIANTE! Furtuna tropicală Harvey a făcut VICTIME și printre ANIMALE! FOTO-VIDEO
30 Aug, 2017 la 11:18 amModifica

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X