Sari la conținut
Home » Animalele marine din Tamisa!

Animalele marine din Tamisa!

Foci, marsuini, delfini si chiar balene se arata tot mai des in apele fluviului Tamisa, in estuar si in amonte, potrivit unui raport publicat de ”Zoological Society of London” (ZSL), relateaza, potrivit Agerpres, AFP si EFE.

Un numar de 2.732 de mamifere marine au fost zarite de public in apele fluviului sau pe malurile sale intre 2004 si 2014, potrivit ZSL.

Focile au fost cel mai des detectate, pana la 2.236 de mamifere de acest tip fiind semnalate in cei zece ani in apele fluviului. Majoritatea focilor au fost vazute in zona districtului financiar londonez Canary Wharf.

foca

Pe langa acestea, 444 de marsuini, 46 de delfini, 49 de balene si trei vidre si-au facut simtita prezenta in apele Tamisei.

delfini

Majoritatea semnalarilor se refereau la animale izolate. Un grup de circa o suta de foci a fost vazut in septembrie 2014 la Greenwich, iar circa 30 de balene au fost vazute in apropiere de Clacton-on-Sea, in noiembrie 2014.

Societatea zoologica publica o harta online care arata unde au fost vazute animalele, iar internautii o pot folosi pentru a semnala noi prezente.

Oamenii afla deseori cu surprindere ca mamifere marine sunt in mod regulat descoperite in centrul Londrei”, afirma Joanna Barker, director de proiecte de conservare în cadrul ZSL.

Sub valurile Tamisei ”este multa viata”. ”Avem o mare varietate de pesti si nevertebrate, precum si mari pradatori”, adauga aceasta, in contextul in care fluviul a fost considerat odinioara ”mort din punct de vedere biologic”.

Prezenta lor este un semn pozitiv care arata ca Tamisa este din ce in ce mai curata”, subliniaza Joanna Barker.

Pe langa semnalarile facute de cetateni, echipa ZSL a obtinut date privind situatia din estuarul Tamisei utilizand avioane si barci pentru a contabiliza numarul de foci.