De 593 Vizualizari

Animalele in RAZBOI! Licuricii au luminat transeele Primului Razboi Mondial (partea a III-a)

Eforturile de razboi au presupus mobilizarea tuturor resurselor aflate la dispozitia combatantilor, iar din acest tablou nu puteau lipsi animalele.

De la prietenii domestici ai omului, caii si cainii, care au acompaniat soldatii inca din zorii istoriei, pana la prezente exotice, precum licuricii sau delfinii, toti au luptat loial impotriva inamicului.

Una dintre cele mai uimitoare contributii ale vietuitoarelor din lumea animala este aceea a Lampyris noctiluca, adica a licuricilor. Historia.ro povesteste cum, ghemuiti prin transeele umede si intunecoase, barbatii inrolati in razboi au adunat in borcane mii de licurici, folosindu-le apoi ca pe niste mici lanterne efemere la care citeau rapoarte secrete, studiau harti de razboi sau pur si simplu citeau scrisorile de acasa. Potrivit unui studiu realizat in 2010, citat de sursa mentionata, 10 licurici pot furniza aceeasi cantitate de lumina precum o lampa stradala moderna. 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X