Sari la conținut
Home » Animalele de companie se pot căsători. 15 cupluri canine și-au jurat iubire veșnică, în weekend, în apropierea Zilei Mondiale a Animalelor

Animalele de companie se pot căsători. 15 cupluri canine și-au jurat iubire veșnică, în weekend, în apropierea Zilei Mondiale a Animalelor

Pomeranienii Michi și Mochi s-au numărat printre cele 15 cupluri canine care s-au unit duminică, în cadrul unei ceremonii de nuntă a animalelor de companie din Filipine, care a avut loc împreună cu o binecuvântare specială a animalelor de companie pentru a marca Ziua Mondială a Animalelor, serbată la 4 octombrie, în fiecare an. Ceremonia, unică în felul ei, a fost organizată într-un parc de lângă un centru comercial.

Proprietarii Ianne De Guia și Bryan Largo, care s-au alăturat sutelor de iubitori de animale de companie pentru binecuvântarea animalelor, au declarat că Michi și Mochi, îmbrăcați într-o rochie și un smoching pentru această ocazie, au reușit să își consfințească uniunea după ce au venit pe lume puiuții lor.

În majoritatea cazurilor, nunțile marchează unirea a doi oameni. Cu toate acestea, această nuntă recentă care a avut loc în Filipine a ieșit în evidență peste tot în lume, întrucât, în loc de oameni, au fost 15 perechi de blănoși îndrăgostiți.

Pisici, câini și păsări au fost stropite cu apă sfințită de un preot catolic din Manila

Cele 15 cupluri canine au făcut pasul cel mare într-un parc de lângă un centru comercial, unde sute de animale, inclusiv pisici, iepuri și porcușori de Guineea, au primit, de asemenea, binecuvântări în cadrul unei ceremonii în mașină, cât și în particular de la un preot care i-a stropit cu apă sfințită.

A fost primul eveniment privat de la pandemie de acest fel, cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, sărbătorită în întreaga lume pentru a recunoaște drepturile și bunăstarea animalelor, la 4 octombrie, odată cu ziua în care este și sărbătoarea Sfântului Francisc de Assisi, patronul animalelor. Printre cele 15 cupluri canine s-au numărat diverse rase de câini.

Binecuvântarea le va proteja animalele de companie și le va oferi o sănătate bună

Nunta animalelor de companie, ținută în Filipine acum câteva zile, accentuează ceremonia de binecuvântare a animalelor, iar acest ritual de binecuvântare din Filipine este săvârșit pentru protecția animalelor, pentru călăuzirea din partea Domnului și, mai ales, pentru sănătate, viață lungă și speranța că nu se vor îmbolnăvi.

„Motivul pentru care binecuvântările animalelor de companie sunt importante pentru noi este pentru protecția lor, pentru călăuzirea din partea (Domnului), în special pentru o sănătate bună și o viață lungă, și sperăm că nu se vor îmbolnăvi”, a declarat Paula Pacis, un proprietar de animale de companie care și-a binecuvântat cei cinci Shih Tzu.

Ceremonia a avut loc pentru a marca Ziua Mondială a Animalelor. Aceasta este sărbătorită în fiecare an pe 4 octombrie. Mișcarea socială este menită să ridice condiția animalelor din întreaga lume.

Numeroase organizații de protecție a animalelor, împreună cu cetățenii, își dau mâna în această zi specială pentru a crește gradul de conștientizare a necesității de a salva și proteja animalele. Se organizează ateliere și seminarii educaționale pentru a-i ajuta pe oameni să-și schimbe atitudinea față de animale. Unele organizează chiar și campanii de vaccinare pentru animalele fără stăpân în această zi.