Sari la conținut
Home » Animale neobișnuit de mari. În Elveția, în 1950, a trăit cel mai mare taur din lume

Animale neobișnuit de mari. În Elveția, în 1950, a trăit cel mai mare taur din lume

Nu doar în perioade demult apuse au existat animale neobișnuit de mari. Și în timpurile noastre pot fi întâlnite animale gigant care stârnesc teama si curiozitatea, deopotrivă.

Astfel, printre animalele neobișnuit de mari din lume se numără un taur care cântărea aproape două tone. Cel mai mare taur din lume, Donneto,  a trăit în Elveția la mijlocul anilor 1950 și a fost considerat cel mai mare taur din lume, acesta cântărind 1740 de kilograme și avea 190 de centimetri înălțime.

Cel mai mare taur din lume_Donneto. Sursa soto: facebook

Animale neobișnuit de mari

Cel mai mare crocodil din epoca contemporană avea o lungime de 6 metri și a fost prins în 2002 în Republica Burundi.

Cel mai mare crocodil din lume.
Sursa foto: Youtube

Cel mai mare șarpe viu trăiește în New York, în terariul Societății Zoologice. Anaconda uriașă sau verde este cel mai mare șarpe în viață. El are o lungime de aproximativ 10 metri, iar greutatea sa poate ajunge până la 220 de kilograme.

Cel mai mare cal din lume

Sampson a fost cel mai mare cal din lume. Înălțimea calului era de 2 metri 20 centimetri iar greutatea de 1,52 tone. El a murit și niciunul dintre caii vii nu i-a depășit vreodată recordul.

Sampson a fost cel mai mare cal din lume. Susa foto: facebook

Animale neobișnuit de mari. Ursul grizzly din Alaska, 5 metri înălțime

Cel mai mare urs grizzly documentat vreodată oficial este un urs împușcat în SUA, în Alaska, în 2009. Înălțimea ursului stând pe picioarele din spate era de aproape 5 metri

Animale neobișnuit de mari. Cu mistrețul asta nu este de glumit

În 2011, un vânător american din Alabama, Pickensville, a reușit să împuște cel mai mare mistreț descoperit în epoca contemporană. Lungimea sa era de 3,5 metri și cântărea aproximativ 500 de kilograme, potrivit apuseniinfo.

Cel mai mare mistret din lume. Sursa Foto: apuseni.info