De 1069 Vizualizari

Animale extraordinare: ou prăjit sau meduză?

Arată delicios, dar dacă aţi şti despre ce este vorba, în mod cert nu aţi dori să aveţi aşa ceva în farfurie la micul dejun. Asta deoarece “ouăle ochiuri” din cele două imagini nu sunt ceea ce par a fi, ci o foarte rară specie de… meduze.

Imaginile au fost realizate de fotograful englez Torben Webber, specializat în viaţă sălbatică subacvatică. Meduzele care seamănă cu ouăle prăjite trăiesc în Mediterana, având nevoie de foarte mult soare pentru a supravieţui. Însă, cele două fotografii au fost realizate la Grădina Zoologică din Basel, Elveţia – unde, un grup de cercetători a reuşit să reproducă fidel condiţiile de viaţă ale acestor ciudate vietăţi.

Atunci când ajung la maturitate, aceste meduze au un diametru de maximum 35 de cm şi, spre deosebire de cele mai multe surate ale lor, sunt capabile să se deplaseze singure, nu în funcţie de curenţii marini.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X