De 3513 Vizualizari

Animale din Romania, pe care copiii le vor stii doar din fotografii!

Adevarul.ro publica, in aceste zile, lista animale pe cale de disparitie din Romania. Potrivit sursei citate, peste 3.000 de specii de animale sunt in pericol de disparitie la nivel mondial, precum ursii panda, tigrii siberieni sau elefantii asiatici, iar Romania are, la randul ei, si ea, cateva specii de animale pe care, urmasii nostri le vor cunoaste doar din fotografii…

Morunul

Cel mai mare peste de apa dulce din Europa.

morunul

Pescuitul si exploatarea comericala a acestuia sunt interzise in Romania, pentru a salva cele doar cateva mii de exemplare care mai traiesc in apele noastre.

Antilopa Saiga

Dupa 1960, specialistii au mai semnalat doar cateva exemplare izolate de antilope Saiga, in Moldova si Delta Dunarii.

antilopa saiga

Acestea se mai gasesc intr-o mica rezervatie naturala îin Lunca Prutului, din judetul Botosani.

Pelicanul

Pasarea se mai poate gasi in Delta Dunarii, dar habitatul sau este tot mai afectat de ambarcatiunile cu turisti care vor sa o observe cat mai de aproape.

pelicanul

Aspretele

Aspretele este un peste de apa dulce amenintat la nivel mondial din cauza pescuitului, dar si constructiei de hidrocentrale pe cursurile raurilor.

aspretele

In Romania mai exista circa 100 de exemplare in libertate, pe cursul raului Valsan, intre localitatile Bradet si Malureni.

Rasul

Desi este declarat monument al naturii in Romania, rasul a ajuns in pericol de disparitie din cauza vanarii sale intense, care se practica pentru ca el prezinta un pericol pentru comunitatile umane.

Rasul

In prezent, in Romania mai exista circa 1.300 de exemplare.

Hoitarul

Este cunoscut si sub numele de „vulturul egiptean”, sau „puiul faraonului”, datorita multiplelor reprezentari ale sale in mitologia egipteana.

Vultur Hoitar1

Pasarea e capabila sa sparga cu pietre ouale altor specii, iar in toata Europa mai exista mai putin de 5.000 de exemplare. In Romania apar periodic unul sau doua exemplare de hoitar in zona Dobrogei. Animale pe cale de disparitie in Romania.

Zimbrul

Probabil cea mai cunoscuta specie pe cale de disparitie din Romania, zimbrul este o specie de bizon si reprezinta cel mai masiv animal erbivor de pe uscat care traieste in Europa. Au fost reintrodusi in Romania in 1958, cand doua exemplare au fost aduse din Polonia.

Zimbrul

In urma cu patru ani, cinci zimbri au fost eliberati in Parcul National Dragos Voda. In prezent, zimbrii traiesc in cinci locuri din tara, cel mai cunoscut fiind rezervatia naturala de la Hateg.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X