Sari la conținut
Home » Angajații ZOO, apel disperat către vizitatori: “Nu mai ucideți țestoasele!”

Angajații ZOO, apel disperat către vizitatori: “Nu mai ucideți țestoasele!”

Angajații ZOO, apel disperat: “Nu mai ucideți țestoasele!” Reprezentanții grădinii Botanice din Galați au făcut apel către unii vizitatori ”binevoitori,”care au luat broaștele țestoase de uscat și le-au aruncat în lacul japonez din centrul orașului, crezând că le ajută să se răcorească.

Lacul japonez din centrul Grădinii Botanice din Galaţi este înconjurat de un gard din piatră înalt de mai bine de jumătate de metru, aşa că muzeografii exclud varianta ca ţestoasele de uscat să fi intrat singure în apă.

Florin Matei, Grădina Botanică Galaţi, a salvat într-o singură zi, patru broaște țestoase ce fac parte dintr-o specie cu durată scurtă de viață : “Săptămâna trecută am scos, într-o singură zi, patru exemplare. Erau vii toate. Cei care le pun, unii oameni, din necunoştinţă de cauză, nu o fac intenţionat, spun că au nevoie de apă.”

Ca astfel de episoade să nu mai aibă loc, angajaţii au instalat un panou informativ pentru vizitatori.

Madalin Şerban, director Grădina Botanică Galaţi: “Broasca ţestoasă de uscat, dacă e pusă în apă, nu moare imediat,  corpul o ajuta să plutească. Dar nu se poate hrăni, nu poate respira cum trebuie şi atunci sunt şanse să moară în primul rând de inaniţie. Am găsit de mai multe ori indivizi decedaţi.”

Îngrijorător este şi faptul că, în ultima vreme, în acelaşi lac au apărut mai multe exemplare din specii de broaşte ţestoase acvatice, unele dintre ele carnivore. Muzeografii presupun că au fost aduse de persoane care au renunţat să le mai crească acasă, potrivit Pro tv.