Sari la conținut
Home » Alimente pe care nu ar trebui să i le dăm sub nicio formă câinelui. Ce spune pilotul Cezar Osiceanu

Alimente pe care nu ar trebui să i le dăm sub nicio formă câinelui. Ce spune pilotul Cezar Osiceanu

Potivit pilotului Cezar Osiceanu, sunt câteva alimente pe care nu ar trebui să i le dăm sub nicio formă câinelui, cum ar fi fasolea și mazărea, reprezentând dușmanii de moarte ai patrupedului. Fermentația produsă de aceste alimente este în proporție de 90% fatală acestora.

Cezar Osiceanu are cea mai mare canisă de mioritici din lume, potrivit DC News. El a acordat un interviu sursei menționate în care a spus ce mâncare este potrivită pentru un câine și care este nocivă.

De asemenea, trebuie menționat că pilotul Cezar Osiceanu a reușit performanța reomologării naționale și omologării internaționale a câinilor ciobănești românești mioritic și carpatin.

Totodată, a prezentat mioriticul pentru prima oară în chinologia națională, europeană și mondiala la un campionat canin european și la unul Mondial, notează DC News.

Patrupezii sunt carnivori prin excelență

Cezar afirmă că în ultimii zeci de ani, de 30-40 de ani încoace, omul i-a schimbat alimentația.

„Câinii sunt carnivori prin excelență, dar în ultimii 30-40 de ani, omul i-a transformat încet dieta naturală. Trebuie să știm că rasele canine au mirosul mult mai dezvoltat decât al omului, aud mult mai bine decât omul, văd mult mai slab decât omul, iar simțul gustului este mult mai slab decât al omului, practic ei putând mânca o viață întreaga cam aceeași mâncare dacă miroase le fel.”

Moduri de pregătire a hranei pe care i-o dai câinelui

Dacă alegi să incluzi în hrana cățelului și pâine, aceasta nu se dă decât prajită și într-o cantitate mică. Dacă ai altă soluție, recomandat este să o eviți pentru că fermentează.

Printre alimentele care fermentează și care trebuie evitate sub orice formă sunt roșiile, tot din același motiv ca pâinea, fasolea și mazărea.

Oasele de pui nu se dau întregi, ci se sparg în așchii dure, întrucât patrupezii sfărâmă și înghit, nu mestecă ca noi, iar dacă nu se respectă acest lucru, câinele va fi expus unui risc de accident care îi poate provoca decesul.

Un exemplu în acest sens, este accidentul unui mioritic cu un copan de găină folosit la ciorba stăpânilor care s-a spart și i-a perforat gâtul.

Câinii își curăță dinții rozând oase

Cele mai bune oase sunt cele de vacă, dar consumarea lor fierte și, mai ales, în exces pot cauza eczema diverse.

Oul este unul dintre cele mai benefice alimente pentru câine, dar pentru a asimila tot aportul său este indicat să folosim doar gărbenușul crud în combinație cu lapte, în special, puiuților sau cățeilor în perioada de creștere.

Printre cele câteva alimente pe care nu ar trebui să i le dăm sub nicio formă câinelui sunt mezelurile și carnea de porc, întrucât acestea conțin salitră care este extrem de toxică pentru câini.