De 2127 Vizualizari

La grădina zoologică din Viena s-a născut al treilea urs panda

Schönbrunn este singura grădină zoologică din Europa unde au fost concepuți pui panda pe cale naturală.

Puiul măsoară aproximativ 10 cm și cântărește în jur de 100 de grame. În următoarele luni, mama Yang Yang și puiul vor rămâne în spațiul special amenajat pentru nașterea acestuia. Pentru a asigura animalelor liniștea necesară, casa urșilor panda de la Schönbrunn va rămâne temporar închisă publicului. Din același motiv nu se cunoaște nici sexul puiului, îngrijitorii dorind să nu creeze niciun factor de stre smamei și puiului.

 „Trebuie să rămânem realiști. În primul an de viața rata mortalității la ursul panda este de 40%“, a explicat directoarea grădinii zoologie Schönbrunn, Dagmar Schratter. Panda uriaș se numără printre speciile puternic amenințate cu dispariția. Doar 1.600 de exemplare mai trăiesc în sud-vestul Chinei. În Europa există patru grădini zoologice care adăpostesc animale din această specie.

În 23 august 2007 grădina zoologică Schönrunn a înregistrat o premieră în Europa: nașterea unui pui panda conceput pe calenaturală, în captivitate.

În 23 august 2010 performanța a fost repetată. Cei doi pui născuți la Viena, Fu Long și Fu Hu, trăiesc între timp în China. Toți urșii panda, inclusiv puiul născut săptămâna aceasta în capitala Austriei, se află în proprietatea Republicii Populare Chineze. În următorii doi ani puiul va rămâne la Viena. (Anca Simionescu)

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X