Sari la conținut
Home » Ajuns prea bătrân pentru a mai munci, un cățel este abandonat fără milă!

Ajuns prea bătrân pentru a mai munci, un cățel este abandonat fără milă!

  • de
Cățel

Din cuprinsul articolului

Ajuns prea bătrân pentru a mai munci, un cățel este abandonat fără milă!

Un cățel extrem de chinuit!

Unii oameni refuză să accepte că animalele noastre de companie au suflet exact ca noi, și iau decizii din ce în ce mai nepotrivite pentru ele.

Un ONG pentru protecţia animalelor din Florida, SUA, au găsit un câine în vârstă aflat la un pas de moarte adăpostit într-o casă abandonată şi gata oricând să se prăbuşească. Din informaţiile existente, se pare că a trăit zece ani în curtea unui bărbat care îl folosise ca animal de muncă, fiind responsabil cu mai multe sarcini domestice. Însă când starea lui de sănătate a început să se deterioreze, proprietarul său l-a dat literalmente afară din casă.

Câinele a fost numit mai târziu „Marouf” de către voluntari, care au fost impresionați de dorința acestuia de a supraviețui, indiferent de problemele cu care s-a confruntat.

Voluntarii l-au dus de urgenţă la cea mai apropiată clinică veterinară, unde căţelul a fost examinat şi diagnosticat cu piroplasmoză, o boală foarte periculoasă cauzată de infestarea cu căpuşe.

Marouf a rătăcit apoi pe străzi mâhnit şi îndurerat, aşteptând probabil ca stăpânul să îl caute şi să-l ia acasă. Era singur, deshidratat şi extrem de slab.

Pe măsură ce lunile treceau, sănătatea sa s-a deteriorat şi a ajuns să se îmbolnăvească atât de tare, încât nici nu mai putea să caute de mâncare. Zăcea într-un colţ al acelei case abandonate aşteptându-şi tristul sfârşit. Dar, din fericire, ajutorul a sosit exact la timp!

Cățel
Cățel

Tratamentul cu medicamente şi o dietă regulată l-au ajutat să-şi revină şi să fie din nou sănătos. În câteva luni, Marouf a ajuns de nerecunoscut şi a fost externat din spital.

Videoclipul de mai jos ne prezintă cu exactitate transformarea uimitoare a acestuia, salvat de la o viață complicată.