Sari la conținut
Home » Ai o pisică prea protectoare? Iată care sunt semnele 

Ai o pisică prea protectoare? Iată care sunt semnele 

Care sunt semnele că pisica ta te iubește?

Ai o pisică prea protectoare. Câinii sunt cunoscuți pentru loialitatea lor puternică față de stăpânii lor. Dar există și pisici care sunt protectoare cu stăpânii lor.

Pisicile sunt adesea etichetate ca fiind distante și retrase, chiar și față de oamenii care le iubesc cel mai mult. Dar adevărul este că pisicile pot fi la fel de protectoare față de stăpânii lor precum câinii. Într-un studiu recent cercetătorii au arătat pentru prima dată că „relațiile dintre om și pisică sunt aproape identice cu legăturile dintre oameni”, conform NBC News.

S-ar putea să nu îți dai seama cât de atentă este pisica ta la locul în care te afli și la ceea ce faci. De exemplu, o pisică a protejat un copil de atacul unui câine. Iar numeroase pisici care și-au avertizat stăpânii cu privire la situații de urgență medicală, inclusiv otrăvire cu monoxid de carbon. Pisicile își folosesc auzul și simțurile olfactive ascuțite pentru a-și menține stăpânii în siguranță.

Mai des, pisicile încearcă să-și protejeze stăpânii de persoane pe care le consideră periculoase. Ceea ce poate crea probleme.

Ai o pisică prea protectoare: Semne ale unei pisici prea protectoare

Ai o pisică prea protectoare: O pisicuță
Ai o pisică prea protectoare: O pisicuță lângă o băutură

În unele cazuri, pisicile pot fi prea protectoare până la punctul agresiunii.

Pentru a-ți da seama dacă pisica ta se află în modul de pază, uită-te la următoarele semne ale limbajului său corporal:

  • Ochi dilatați
  • Urechi orientate în afară ca niște antene parabolice
  • Mișcări rapide și burște ale cozii
  • Poziție ghemuită
  • Dinți și/sau gheare expuse
  • Sforăit, mârâit sau scâncit
  • Mușcături sau zgârieturi

Cum să abordezi o pisică prea protectoare

O pisică protector este o pisică speriată. Iiar frica se poate transforma în agresiune. Dar înainte de a cumpăra un avertisment cu „Atenție, pisică de atac”, poți lucra la modalitățiel de a o calma. Și de o învăța că comportamentul ei nu este acceptabil.

Deși nu ar trebui să răsplătești ostilitatea pisicii tale, pedepsirea unei pisici agresive nu este productivă nici ea. De asemenea, este important să nu te retragi sau să arăți frică. Acest lucru ar putea întări comportamentul, dacă retragerea ta este ceea ce își dorește pisica.

Cea mai bună soluție în acest tip de situație? Pleacă și încurajează și celelalte persoane să facă la fel.

Sunt pisicile protectoare? Este în instinctul animalului tău să reacționeze atunci când simte sau aude ceva ciudat. Este, de asemenea, în ADN-ul lor să intre în modul de apărare atunci când se simt amenințate. Sau dacă ceva te amenință pe tine. Este plăcut să știi că în momentele dificile, pisica ta te susține. Dar trebuie să ții sub control acest comportament, potrivit hillspet.com.