De 2674 Vizualizari

Afla totul despre stramosul veninos al mamiferelor!

Solenodonul, cele mai rar şi bizar animal de pe planeta

>> Seamănă cu un animal rozător, însă este mai apropiat de cârtiţe, fiind singurul mamifer care îşi injectează prada cu venin, prin nişte canale speciale din dinţi.

>> Până la apariţia unor prădători printre care se numară câinii şi pisicile în habitatul lor,  solenodonii nu aveau duşmani printre animale.

>> Există doar două specii – solenodonul de Hispaniola şi solenodonul de Cuba.

 

Solenodonul Hispanic seamană cu un şoarece cu botul lung şi are o muşcătură veninoasă. Din pacate, aceasta specie este pe cale de dispariţie din cauza defrişarilor şi a vânătorii. Creatura nu trăieşte decât în Republica Dominicană şi în Haiti.

Soleodon

Soleodon

 Cercetatorii susţin că acest animal reprezintă un mister în domeniu, şi că animalul este veriga lipsă din evoluţia mamiferelor, aşa cum le cunoaştem astăzi.

Un mamifer ciudat

Un mamifer ciudat

Solenodonul este un mamifer este într-adevăr simpatic şi jucăuş, seamana cu un airici mai mare, dar, de fapt, este foarte MORTAL.  Animalul injectează prin muşcătură venin, similar cu al şarpelui cu clopoţei, fiind singurul mamifer de pe planetă cu aceasta abilitate. Insectivor şi carnivor în acelaşi timp, acest animal e esenţial ecosistemului sau. Iniţial s-a crezut ca special lui a disparut, pană în 2003, când oamenii de stiinţă au descoperit câteva exemplare, care acum sunt ţinute în rezervaţii speciale.

 

Autor: Maria Mocanu

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X