Sari la conținut
Home » Afla totul despre stramosul veninos al mamiferelor!

Afla totul despre stramosul veninos al mamiferelor!

Din cuprinsul articolului

>> Seamănă cu un animal rozător, însă este mai apropiat de cârtiţe, fiind singurul mamifer care îşi injectează prada cu venin, prin nişte canale speciale din dinţi. >> Până la apariţia unor prădători printre care se numară câinii şi pisicile în habitatul lor,  solenodonii nu aveau duşmani printre animale.>> Există doar două specii – solenodonul de Hispaniola şi solenodonul de Cuba. Solenodonul Hispanic seamană cu un şoarece cu botul lung şi are o muşcătură veninoasă. Din pacate, aceasta specie este pe cale de dispariţie din cauza defrişarilor şi a vânătorii. Creatura nu trăieşte decât în Republica Dominicană şi în Haiti.

Soleodon
Soleodon

 Cercetatorii susţin că acest animal reprezintă un mister în domeniu, şi că animalul este veriga lipsă din evoluţia mamiferelor, aşa cum le cunoaştem astăzi.

Un mamifer ciudat
Un mamifer ciudat
Solenodonul este un mamifer este într-adevăr simpatic şi jucăuş, seamana cu un airici mai mare, dar, de fapt, este foarte MORTAL.  Animalul injectează prin muşcătură venin, similar cu al şarpelui cu clopoţei, fiind singurul mamifer de pe planetă cu aceasta abilitate. Insectivor şi carnivor în acelaşi timp, acest animal e esenţial ecosistemului sau. Iniţial s-a crezut ca special lui a disparut, pană în 2003, când oamenii de stiinţă au descoperit câteva exemplare, care acum sunt ţinute în rezervaţii speciale. 

Autor: Maria Mocanu