Sari la conținut
Home » Adopția de pisici. 7 motive pentru care să iei o mâță din adăpost

Adopția de pisici. 7 motive pentru care să iei o mâță din adăpost

De ce stă pisicuța mea cu botul pe lăbuțe? ; sursă foto: rover.com

Adopția de pisici. Poate că nu poți cumpăra dragostea, dar cu siguranță o poți adopta!

Vom explora șapte motive pentru a adopta o pisică dintr-un adăpost.

Adopția de pisici salvează multe vieți

Aproximativ 3,2 milioane de pisici ajung în adăposturile de animale în fiecare an în Statele Unite. Din păcate, aproximativ 530.000 sunt eutanasiate.

A alege să adopți înseamnă să salvezi viața unei pisici aflate în nevoie și, de asemenea, viețile altor feline. Atunci când adoptați de la un adăpost, se deschide spațiu pentru ca salvarea să poată avea grijă de o altă pisică până când aceasta își găsește casa pentru totdeauna.

Adopția este o alegere financiară inteligentă

Veți lua acasă o pisică care este la zi cu vaccinurile, deja sterilizată sau castrată și chiar microcipată pentru o taxă mică.

Unele centre de salvare vor include, de asemenea, extra în taxa de adopție, cum ar fi o pungă de hrană, jucării pentru pisici sau o asigurare pentru animale de companie.

Este bine pentru sănătatea ta mentală

Un bărbat care ține o pisică „mustăcioasă”
Un bărbat care ține in brațe o pisicută cu ochii verzi

Studiile arată că adoptarea unei pisici poate afecta pozitiv capacitatea unui om de a face față anxietății, singurătății, depresiei și stresului.

Luarea unei pisici de salvare acasă vă poate îmbunătăți sentimentul de fericire și bunăstare.

Cercetările arată că

Posesorii de animale de companie sunt mai puțin predispuși să sufere de depresie decât cei care nu au animale de companie.

Joaca cu o pisică poate ridica nivelul de serotonină și dopamină, care ajută la calm și relaxare.

Mângâierea pisicilor timp de 10 minute scade cantitatea de cortizol (un hormon al stresului).

Este bun și pentru sănătatea ta fizică!

Pe lângă faptul că ajută sănătatea mentală și emoțională, pisicile pot îmbunătăți și sănătatea fizică.

Pisicile îi fac pe stăpânii lor mai puțin predispuși la probleme cardiace și boli cardiovasculare prin scăderea nivelului de stres. Sunetul unei pisici care toarce poate chiar ajuta la vindecarea tendoanelor și oaselor.

Acest lucru poate îmbunătăți și mobilitatea articulațiilor după leziuni. În plus, copiii crescuți în preajma pisicilor sunt mai puțin predispuși să dezvolte sensibilități la mulți alergeni comuni.

Alte câteva date din cercetare

Un studiu recent a arătat că atunci când persoanele cu hipertensiune arterială la limită au adoptat pisici dintr-un adăpost, tensiunea lor arterială a scăzut semnificativ în cinci luni.

Proprietarii de animale de companie au niveluri mai scăzute de trigliceride și colesterol (indicatori ai bolilor de inimă) decât cei care nu au animale de companie.

Pacienții cu atac de cord care au animale de companie supraviețuiesc mai mult decât cei fără animale de companie. Proprietarii de animale de companie cu vârsta de peste 65 de ani fac cu 30% mai puține vizite la medic.

Pisicile vă pot completa familia

Două pisicuțe pixie bob, sursă foto:petguide.com
Două pisicuțe pixie bob care stau una lângă cealaltă

Pisicile nu sunt excelente doar pentru sănătatea mentală a oamenilor, potrivit collegeroadanimalhospital.

Ele pot face și alte animale de companie mai fericite. Dacă aveți un câine sau o altă pisică singuratică în timp ce sunteți la serviciu, un nou prieten poate fi soluția ideală.