Sari la conținut
Home » Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Târguri de adopții în Constanța și Timișoara.

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini. Unele rase de câini pot fi foarte foarte scumpe, atât la achiziționare cât și pe toată perioada petrecută cu acesta.

A-ți lua un câine este, adesea, una dintre cele mai bune decizii. Câinii sunt animale de companie afectuoase, inteligente și distractive. De asemenea, achiziționarea unui câine poate fi și una dintre cele mai costisitoare decizii, în funcție de rasa canină pe care o alegeți.

Începând cu costuri de creștere și hrană și până la taxele de îngrijire și sănătate, un câine vă poate arde rău la buzunar. Dar, chiar și cu cheltuieli mai mari, anumite rase de de câini sunt o investiție care merită banii datorită bucuriei pe care o oferă familiilor, scrie Thedogsnobs.

În România există posibilitatea de a achiziționa un câine de rasă la prețuri mai mici. Trebuie să fiți atenți însă din ce canisă vin aceștia și la actele pe care vânzătorul le poate prezenta, dacă acesta este recunoscut ca fiind unul corect.

Acestea sunt cele mai scumpe rase de câini

Iată care sunt cele mai scumpe rase de câini dacă luați în calcul să vă luați un animal de companie:

 

1. Golden Retriever

Iubitor, jucăuș, afectuos și prietenos sunt câteva dintre epitetele folosite pentru a descrie acest câine incredibil de mare.

Natura lor docilă îi face populari în rândul familiilor. Un câine din această rasă costă între 1 000 și 4 000 de dolari atunci când sunt achiziționați de la crescători de calitate. Îngrijirea lor costă, în medie, 70 de dolari.

Costurile de asistență medicală sunt printre cele mai scumpe deoarece sunt predispuși la cancer, entropion, displazie de șold și multe altele.

 

2. St. Bernard

În ciuda aspectului său, acest câine masiv, folosit inițial ca și câine de pază, este afectuos, ascultător și prietenos.

Saint Bernard
Saint Bernard

Este unul dintre cei mai ieftini câini (pe această listă) și costă între 1 000 și 2 000 USD. O sesiune medie de îngrijire va costa 65 de dolari.

Sf. Bernard sunt predispuși la probleme de sănătate, cum ar fi displazia de șold, afecțiuni oculare, epilepsie și multe altele.

 

3. Newfoundland

Sunt  giganți blânzi, deoarece sunt afectuoși și prietenoși, iar inteligența lor mare îi face ușor de antrenat.

În medie, costă între 1 000 și 2 000 USD. Au nevoie de multă îngrijire și o sesiune medie de îngriire costă în jur de 65 USD.

 

4. Terrierul Lakeland

Terrierii Lakeland sunt o rasă grozavă, inteligentă, îndrăzneață, independentă și prietenoasă.

Sunt ușor de dresat și sunt însoțitori grozavi pentru familii. Câinii din această rasă costă, în general, cel puțin 1 000 USD atunci când sunt cumpărați de la un crescător, ceea ce le face una dintre cele mai accesibile rase.  O sesiune medie de îngrijire costă 65 USD.

 

5. Spinone Italiano

Este un câine afectuos, docil, blând, loial și prietenos, folosit inițial pentru vânătoare.

sursă foto: petguide.com
Spinone italiano; sursă foto: petguide.com

Spinone Italiano costă între 1 300 și 2 000 USD. O vizită la îngrijitor va costa în jur de 55 de dolari.

Potențialele probleme de sănătate pentru această rasă includ displazia șoldului, afecțiuni ale pielii, probleme oculare, epilepsie, balonare.

 

6. Irish Wolfhound

Acești câini au o inimă mare, care se potrivește cu statura lor. Acest gigant blând este un câine loial și demn, care nu iubește nimic mai mult decât să petreacă timpul cu familia.

În medie, un câine din această rasă costă între 1 500 și 2 500 USD. Sesiunile de îngrijire vor costa cel puțin 65 USD per vizită.

Problemele de sănătate includ displazia de șold și cot, boala von Willebrand, probleme cardiace și multe altele.

 

7. Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel sunt câini neînfricați, foarte sociabili, afectuoși, blânzi și adoră să se joace. Acești câini de talie mică sunt companioni perfecți pentru familiile cu copii mici.

În medie, vă puteți aștepta să plătiți între 1 500 și 2 500 USD unui crescător de calitate. Fiind de dimensiuni mici, costurile de îngrijire sunt relativ ieftine: 45 USD pe sesiune.

 

8. Dogul argentinian

Mastifful argentinian este un câine afectuos, prietenos și loial, dar nu și cu străinii. Pot costa între 1 500 și 2 500 USD. Pentru că nu sunt prea pretențioși, pot fi îngrijiți acasă cu periaj săptămânal sau cu o ședință de îngrijire care costă 35 USD.

Rasa este predispusă la probleme precum displazia șoldului, surditatea, afecțiunile pielii și multe altele.

 

9. Câine eschimos canadian

Câinii eschimoși canadieni, crescuți inițial pentru lucru, sunt câini inteligenți, și afectuoși. Vor da dovadă de loialitate și curaj pentru familiile lor datorită mentalității de haită, dar pot manifesta agresivitate față de străini. Crescătorii îi vând cu 2.000-2.500 de dolari.

 

10. Akita

Akita sunt renumiți ca o rasă de câini foarte încăpățânați și dificil de dresat, dar sunt foarte iubiți. Un pui de Akita ajunge să coste între 750 si 2.000 de dolari.

 

11. Lowchen

Nu ai auzit de câinii Lowchen? Aceasta rasă a fost aproape de dispariție in secolul XIX si faptul că există foarte putine exemplare în lume face ca un pui din aceasta rasă să coste până la 8.000 de dolari.

 

12. Câinele ciobanesc englez

Câinele Ciobănesc Englez Vechi (OES) cu aspect maiestuos poartă o haină frumoasă, pufoasă, gri și albă. Uriașul blând este un însoțitor afectuos, inteligent, jucăuș și sociabil atât cu oamenii, cât și cu caninii.

În medie, această rasă costă între 1 800 și 3 000 USD, iar sesiunea medie de îngrijire costă cel puțin 60 USD.