Sari la conținut
Home » Acest animal bea alcool aproape zilnic, dar nu se îmbată niciodată

Acest animal bea alcool aproape zilnic, dar nu se îmbată niciodată

Acest animal bea alcool aproape zilnic, dar nu se îmbată niciodată. Rutufa bicolor este considerat cel mai înrăit alcolic, acesta bea alcool, echivalent cu 26 de beri pe zi, și, așa cum am spus, nu se îmbată niciodată.

Rutufa bicolor, veverița malaeziană de copac, o specie de veveriță care trăiește în jungla din Malaezia, este considerat cel mai ciudat animal din lume. Aceasta se hrănește zilnic cu nectarul palmierului Bertam, cel care conține 3,8% concentrație de alcool. Rutufa bicolo consumă zilnic nectarul menționat, dar nu se îmbată niciodată și nu se simte rău.

Clubul animalelor ”bețive” din Malaezia

Peste șapte specii de mamifere dintr-o pădure tropicală din vestul Malaeziei consumă zilnic nectar alcoolic din mugurii florali ai palmierului Bertam (Eugeissona tristis). Concentrația maximă de alcool de 3,8%. Nectarul cu conținut ridicat de alcool este facilitat de mugurii florali care adăpostesc o concentrație mare de drojdii de fermentare. Animalele care beau alcoolul din acest palmier nu se îmbată deloc.

Analiza părului acestor animale asupra unui metabolit al alcoolului (etilglucuronida) a arătat concentrații mai mari decât cele înregistrate la oameni cu un consum de alcool la fel de ridicat.

În mod neașteptat, în urma acestei diete cu alcool, veverița are un aport caloric mai mare, ceea ce îi asigură un nivel mai mare de energie şi mai multe şanse de supravieţuire.

Există 265 de veverițe arboricole, 44 de specii de veverițe pot zbura. Ele au o membrană ce se întinde începând de la încheietura labelor superioare până la glezne. Cea mai mică dintre ele este veverița pitică africană, cu o dimensiune de doar 10 cm lungime, iar cea mai mare este veverița uriașă indiană, a cărei lungime poate atinge și 91 de centimetri.

Speciile de veverițe se numără printre cele mai inteligente animale. Acestea vorbesc între ele prin diferite vocalize și comunică prin mirosuri.

Palmierul care conține alcool

Palmierul bertam fără tulpină crește în grupuri dense în multe păduri tropicale din vestul Malaeziei. Această plantă dezvoltă inflorescențe foarte mari (1-3 m), dar nu se cunoaște modul în care își face polenizarea. Florile constau în medie din 1 004 ± 230 flori SD, dintre care jumătate sunt masculine (purtând doar stamine) și jumătate hermafrodite (purtând stamine și un pistil).