6407 Vizualizari

A rămas MUT de UIMIRE. Uite ce a văzut în râu: ”Nu-mi vine să cred că scriu asta, nu e o glumă…”

A rămas MUT de UIMIRE. O belugă, mai exact un delfin alb, a fost observată înotând în râul Tamisa, lângă Londra, la sute de kilometri distanţă de habitatul său obişnuit din zona arctică, relatează Reuters şi Press Association.

”Nu-mi vine să cred că scriu asta, nu e o glumă: belugă în Tamisa, în largul Coalhouse Fort”, a notat ecologistul Dave Andrews.

În înregistrările video se poate observa mamiferul alb care iese la suprafaţă din Tamisa:

”Aceasta este cea mai sudică apariţie a unei belugi pe care am văzut-o vreodată în zona acestor ţărmuri”, a declarat Lucy Babey, conducătoarea departamentului de ştiinţă şi conservare al organizaţiei de caritate ORCA, citată de publicaţia The Mirror.

Specialiștii spun că nu au mai văzut belugi din 2015 când mai multe astfel de mamifere au fost observate în largul coastelor din nord-estul ţării, în apropiere de Northumberland, însă au părăsit zona la scurt timp după aceea, a adăugat specialista.

De asemenea, un purtător de cuvânt din cadrul Societăţii Regale de Prevenire a Cruzimii faţă de Animale (RSPCA) a declarat că această organizaţie a primit informări ”cu privire la o balenă, posibil o belugă, în Tamisa” şi colaborează cu alte agenţii pentru monitorizarea situaţiei şi oferirea asistenţei, în cazul în care va fi necesar”.

Ecologiştii au atras atenţia că exemplarul de belugă s-a rătăcit şi ar putea fi în pericol deoarece se află la ”mii de mile distanţă de unde ar trebui să fie, în Groenlanda, Svalbard sau Marea Barents”.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X