De 2662 Vizualizari

A fost odată în Australia. Tigrul Tasmanian

Unul dintre animalele fascinante ale timpurilor moderne a dispărut în secolul XX.

Andrei Călin

Tigrul Tasmanian sau Lupul Tasmanian a fost un animal ce a populat Australia și Noua Guinee timp de mai multe mii de ani și a făcut parte din clasa Thylacinus. Animalul a dispărut de pe teritoriul australian cu mii de ani înaintea colonizării europenilor, dar a supraviețuit pe insula Tasmania, alături de Diavolul Tasmanian. Pericolul care îl reprezenta pentru fermieri a dus la o vânătoare masivă. Animalul era inedit prin faptul că reușea să-și deschidă maxilarul într-un unghi de 90 de grade. De asemenea, mamiferul era, alături de oposumul de apă, singurul în care ambele sexe aveau marsupiu. Prima certificare științifică despre tigru îi aparține lui George Harris, în 1808.  

Thylacine-chicken

Conform cercetătorilor, ultimul Tigru Tasmanian s-a stins din viață în perioada 1936-1937, dar multe persoane susțin, fără dovezi concrete, că acest animal ar supraviețui și acum pe insula respectivă. În ultimii ani, în mediul științific s-a vorbit despre reînvierea speciei, prin intermediul unei gene.

Thylacinus

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X