Sari la conținut
Home » A fost desemnat „slăbănogul anului”, după ce un patruped care cântărea cât un pui de elefant a reușit să slăbească peste 40 de kg. Care este secretul

A fost desemnat „slăbănogul anului”, după ce un patruped care cântărea cât un pui de elefant a reușit să slăbească peste 40 de kg. Care este secretul

A fost desemnat „slăbănogul anului”, după ce un patruped care cântărea cât un pui de elefant a reușit o performanță remarcabilă, slăbind peste 40 de kg printr-o dietă riguroasă. Pentru a ajunge de la 101 kilograme la 60,1, câinele a urmat o dietă strictă și o serie de exerciții fizice regulate.

Trojan este un câine din rasa Malamut Alaska, care trăiește în Marea Britanie. În perioada în care a avut probleme cu kilogramele, el a fost adus la un centru de adopție din Dorset, iar îngrijitorii nu au avut cuvinte de laudă la adresa lui, descriindu-l la momentul respectiv, drept un câine murdar, rău și „incredibil de obez”. Conform acestora, animalul cântărea cât un pui de elefant.

Îngrijitorii i-au implementat o dietă riguroasă 

Când a sosit la centrul de adopție, dolofanul cântărea foarte mult pentru un animal ca el. 101 kilograme era greutatea acestuia, iar, acum, câinele are o greutate de 60,1 de kg. A reușit să piardă kilogramele cu succes  printr-o dietă strictă și un regim de exerciții fizice.

Cel mai gras cățel din Marea Britanie, care cântărea cât un pui de elefant, a fost desemnat ” slăbănogul anului” după ce a pierdut aproape jumătate din greutatea corporală.

„Bietul Trojan era într-o stare groaznică când a ajuns aici. Era murdar și incredibil de obez. A fost nevoie de un an, de o dietă foarte specială și de un regim de exerciții fizice pentru a-l ajuta să slăbească încet și în siguranță; iar acum are aproape jumătate din greutatea inițială.

Din fericire, nu și-a pierdut marele caracter!”, a declarat supraveghetorul Nicola Anthony, de la Ashley Heath Animal Centre, din Dorset, cea care a avut grijă de el să ajungă la această performanță remarcabilă.

Pe lângă apelativele pe care le-a primit de-a lungul timpului de la îngrijitorii centrului de adopție,  Trojan, un câine în vârstă de peste zece ani, este descris și ca fiind un „urs adorabil”.