Lumea animalelor

A apărut o specie nouă! Corcitura câine-lup în România

A apărut o specie nouă! În inima Carpaților, o descoperire șocantă alarmează cercetătorii și iubitorii naturii: prima corcitură între un lup și un câine. Această încrucișare reprezintă o amenințare serioasă la adresa populației de lupi și ridică semne de întrebare privind viitorul acestor magnifici prădători din zona Carpaților.

Studiul care a identificat această corcitură semnalizează o amenințare majoră pentru lupii din Carpați. Cercetarea s-a desfășurat pe parcursul mai multor ani, bazându-se pe probe ADN și înregistrări video, fiind coordonată de Fundația Carpathia.

A apărut o specie nouă!

Zona de studiu acoperă o suprafață impresionantă de 140 de kilometri pătrați, cuprinzând Carpații Meridionali și esticul Munților Făgăraș, Piatra Craiului, Iezer-Păpușa și Munții Leaota.

Studiul a dezvăluit, pe baza analizei probelor ADN, existența unui individ rezultat din împerecherea unui lup cu un câine.

Acest hibrid ar putea să amenințe integritatea genetică a populației de lupi din Carpați, care. În prezent, numără aproximativ 3.000 de indivizi.

Cercetătorii au explicat că, în timp ce colectau probe de ADN de la lupi, au luat și mostre de salivă de la câinii din satele învecinate. Apoi au comparat puritatea genetică a canidelor sălbatice cu cea a celor domestici.

Acest demers a permis identificarea indivizilor din populația de lupi care prezintă semne de hibridizare și care sunt tolerați în cadrul haitei.

Amenințarea hibridizării cu câinii poate duce la deteriorarea variației genetice

Impactul hibridizării dintre lupi și câini poate fi devastator pentru populațiile de lupi. În special în țările cu peisaje puternic modificate de om și cu populații izolate de lupi.

Amenințarea hibridizării cu câinii poate duce la deteriorarea variației genetice a lupilor. Chiar la extincția locală a anumitor populații.

Această descoperire aruncă o lumină crudă asupra complexității gestionării speciilor sălbatice. Dar și a conservării lor în mediile în care omul și natura se intersectează.

Este esențial să se întreprindă acțiuni în vederea prevenirii hibridizării și a protejării populațiilor sălbatice de lupi. Garantează astfel viitorul acestor minunați prădători din inima Carpaților, conform newsweek.ro.

Recent Posts

Cum îți convingi pisica să nu considere gradina o toaletă

Cum îți convingi pisica să nu considere gradina o toaletă. Cei care au pisici nu…

4 zile ago

Godzilla din Thailanda murit. Care este motivul decesului macacului

Godzilla din Thailanda a murit. Care este motivul decesului macacului. La vârsta de șase ani,…

7 zile ago

Concluziile unei cercetări recente asupra corbilor

Concluziile unei cercetări recente asupra corbilor demonstrează că animalele au abilități asemănătoare cu cele ale…

7 zile ago

Campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici în București

Campanie de sterilizare gratuită pentru câini și pisici în București organizată, în luna iunie, de…

o săptămână ago

Pisica și pozițiile de dormit. Posibile probleme de sănătate

Pisica și pozițiile de dormit. Posibile probleme de sănătate dacă doarme în aceste poziții. Pisca are…

o săptămână ago

Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie

Aceste plante sunt toxice pentru animalele de companie. Este bine ca să eviți să le…

o săptămână ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL