Sari la conținut
Home » Semnificația unor comportamente comune ale câinilor

Semnificația unor comportamente comune ale câinilor

Semnificația unor comportamente comune ale câinilor. Comunicarea începe cu înțelegerea. Dacă doriți să construiți o relație mai bună cu câinele dumneavoastră, puteți începe prin a încerca să înțelegeți semnificația și cauzele din spatele unora dintre cele mai frecvente comportamente ale câinelui.

Iată o listă de comportamente comune ale câinilor și ce înseamnă acesteaconform cesarsway.com

Gâfâitul câinelui

Deoarece câinii transpiră prin tampoanele de pe picioare, cea mai mare parte a căldurii corpului lor este expulzată prin gură atunci când gâfâie. Acesta este principalul lor mijloc de a-și regla temperatura corpului. De asemenea, câinii gâfâie pentru a face față durerii.

Lătratul câinilor

În natură, câinii latră pentru a trage un semnal de alarmă la primele semne de posibil pericol sau pentru a anunța un nou venit. Lătratul este un mijloc important de comunicare canină.

Mestecatul lucrurilor, unul dintre comportamentele comune frecvente la câini

La fel ca un copil în creștere, câinele dumneavoastră va dori să mestece jucării și alte obiecte pentru a ușura durerea provocată de apariția unui nou set de dinți. În cazul în care câinele dumneavoastră este adult, s-ar putea, de asemenea, să veniți acasă și să vă găsiți pernele de pe canapea sau perechea preferată de pantofi rupte în bucăți, dar nu pentru că îi place gustul. Câinele dumneavoastră ar putea prezenta semne de anxietate de separare sau de anxietate în general. .

Câinele sapă în curtea dumneavoastră

Săpatul este o activitate instinctuală, scrisă adânc în ADN-ul câinelui. Este deosebit de puternică în special la rasele terrier. Câinii din haitele naturale vor săpa pentru a ascunde hrana sau pentru a descoperi hrană, cum ar fi rozătoare mici. O vizuină săpată în pământul răcoros poate oferi, de asemenea, un adăpost împotriva căldurii.

Sărituri în sus

Deși poate părea un comportament de joacă sau un salut entuziast, săritul în sus este un semn că câinele dumneavoastră încearcă să își afirme dominația asupra dumneavoastră. Prin încurajarea săriturilor cu afecțiune, întăriți acest comportament.

Mușcăturile câinilor, comportamente la care trebuie să reacționăm

Un câine va mușca o persoană ca o modalitate de a comunica starea lor de spirit actuală. Câinele ar putea reacționa prin agresivitate, frică sau nervozitate. Cu toate acestea, există modalități de a preveni ca o mușcătură de câine să se întâmple vreodată dacă rămâneți în ton cu limbajul corporal al câinelui.

Anxietatea de separare

Câinii trăiesc și călătoresc în haite, așa că este normal să se simtă anxioși atunci când sunt separați de colegii lor de haită. Încercați să vă scoateți câinele la o plimbare lungă și plăcută înainte de a-l lăsa singur în casă. Faptul că o lăsați în modul de odihnă îi poate calma anxietatea.

Odată ce înțelegeți aceste comportamente, veți fi mai bine echipat pentru a recunoaște când nevoile haitei nu sunt satisfăcute! Atunci când nevoile câinelui dumneavoastră nu sunt satisfăcute, încep să apară comportamente nedorite. Luați în considerare: Oferiți exerciții fizice, disciplină, apoi afecțiune?