Sari la conținut
Home » „Biciuirea cu cozi de pisica de mare”, pedeapsa posibila pentru organizatorii unui concert Enrique Iglesias, in Sri Lanka!

„Biciuirea cu cozi de pisica de mare”, pedeapsa posibila pentru organizatorii unui concert Enrique Iglesias, in Sri Lanka!

Enrique Iglesias a atras, la finele anului trecut, furia presedintelui srilankez, care a invocat chiar „biciuirea organizatorilor cu cozi de pisica de mare”. Presedintele Sri Lanka, Maithripala Sirisena, a apreciat ca organizatorii concertului catalogat „indecent”, al cantaretului spaniol de muzica pop – Enrique Iglesias, desfasurat recent in Colombo, ar trebui sa fie „biciuiti cu cozi de pisica de mare” (peste veninos), o pedeapsa traditionala in aceasta tara, scrie editia franceza online a Huffington Post, preluata de Agerpres.https://www.youtube.com/watch?v=TMrzka6uNpIIn timpul concertului pe care artistul spaniol l-a sustinut in capitala Sri Lankai, femeile lesinau in fata starului, urcau pe scena sa-l sarute in timp ce altele isi scoteau hainele si le aruncau spre el, a afirmat presedintele in timpul unei intalniri. „Aceasta atitudine indecenta contravine culturii noastre”, s-a indignat el. „Nu spun ca aceste femei ar trebui sa fie biciuite cu cozi de pisica de mare, dar cei care au organizat concertul ar trebui sa fie”, a spus el.Pisica de mare este una dintre cele mai periculoase specii de peste si coada sa in forma de bici are spini ascutiti. In Sri Lanka, biciuirea cu cozile acestui animal era rezervata criminalilor in trecutul indepartat. Astazi, este o expresie folosita in tara pentru a desemna o pedeapsa extrema.In Sri Lanka, tara conservatoare, demonstratiile publice de intimitate, chiar si in randul cuplurilor casatorite, sunt rau vazute, iar cei care se lasa purtati de val pot ajunge in arest.