Sari la conținut
Home » Eforturi eroice de căutare și salvare în Turcia și Siria. Asociațiile pentru drepturile animalelor salvează și oameni

Eforturi eroice de căutare și salvare în Turcia și Siria. Asociațiile pentru drepturile animalelor salvează și oameni

mediafax.ro

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a emis o actualizare după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade , care a ucis în mod tragic peste 11.000 de persoane în Turcia și în nord-vestul Siriei. Din păcate, se așteaptă ca acest număr să crească.

Statisticile privind numărul de animale care au murit, au fost rănite sau strămutate în urma cutremurului nu au fost încă publicate.

Nu se știe câte animăluțe au decedat

Pentru a ne asigura că activitățile de căutare și salvare și lucrările ulterioare pot fi desfășurate rapid, am decis să declarăm starea de urgență pentru trei luni în 10 provincii, în conformitate cu articolul 119 din Constituție”, a declarat președintele Erdogan într-o postare pe pagina sa de Facebook în această dimineață.

Din fericire, ajutorul este pe drum, atât pentru oameni, cât și pentru animale, în cele 10 orașe cele mai afectate de cutremur. Statele Unite, Israel, Japonia, Elveția, Grecia, Bulgaria, Croația, Bulgaria, Uzbekistan, Germania, Italia, Spania, Pakistan, India, Ucraina, Emiratele Arabe Unite, Azerbaidjan, Marea Britanie, Malaezia, Canada, Franța, Polonia, România și Taiwan se numără printre cele 45 de țări care își trimit sprijinul în zonele devastate pentru a ajuta la eforturile de căutare și salvare.

Primii respondenți, unități militare, provizii, avioane și vehicule de transport din întreaga lume se află în prezent pe drum pentru a ajuta echipajele locale în sarcina monumentală de a salva cât mai multe vieți. Rapoartele care curg ca o avalanșă spun că oamenii și animalele sunt prinși sub clădiri și dărâmături muntoase.

Autoritățile nu mai fac față

Mexic, Croația, Republica Cehă, Germania, Grecia, Libia, Polonia, Elveția, Marea Britanie și Statele Unite au trimis, de asemenea, câini de căutare și salvare împreună cu conductorii lor.

HAYTAP, o federație pentru drepturile animalelor din Turcia, a explicat pe site-ul său de internet că nu are suficientă putere decât pentru a merge în orașul HATAY-ANTAKYA din cauza numărului limitat de oameni instruiți și de resurse.

În prezent, sunt 15-20 de voluntari care merg acolo. Dar, din cauza ajutorului limitat al guvernului pentru salvarea persoanelor blocate sub clădiri, oamenii cer chiar și ajutorul nostru pentru a-i salva. Încercăm să facem tot posibilul pentru a ajuta ambele părți, atât animalele, cât și oamenii.

De asemenea, primim apeluri de urgență de la persoane care încearcă să își salveze animalele prinse în capcană din toate aceste orașe”, a declarat HAYTAP, solicitând în același timp ajutorul publicului, furnizând numeroase modalități de a ajuta și de a face donații online.