Sari la conținut
Home » 5 semne care îți arată că pisica ta are nevoie de mai multă atenție

5 semne care îți arată că pisica ta are nevoie de mai multă atenție

Aceste semne care îți arată că pisica ta are nevoie de mai multă atenție se pot manifesta la toate pisicile, dar acesta este cel mai frecvent la cele care sunt lăsate singure pentru perioade lungi de timp sau care nu primesc suficientă stimulare din mediul lor familial.

Multe dintre năzbâtiile pe care le fac pisicile pentru a ne atrage atenția pot fi percepute ca fiind pur și simplu parte dintr-un comportament obraznic, dar este important să ne amintim că pisicile nu fac niciodată lucruri pentru a ne face în ciudă – ele încearcă pur și simplu să ne transmită informații în cel mai bun mod pe care îl știu.

Unele dintre aceste manifestări de căutare a atenției pot fi, de asemenea, semne că pisica dumneavoastră se confruntă cu o problemă medicală.

Dacă observați o schimbare în comportamentul pisicii dumneavoastră, este întotdeauna cel mai bine să vă faceți o programare la medicul veterinar pentru a vă asigura că pisica dumneavoastră este sănătoasă din punct de vedere fizic.

Cele 5 semne care îți arată că pisica ta are nevoie de mai multă atenție

Mieunatul excesiv

Pisicile (cum ar fi cele sălbatice) care nu cunosc și nu iubesc oamenii nu mai miaună la scurt timp după ce devin independente. Mieunatul este, evident, un comportament absolut normal și sănătos… dacă nu devine excesiv.

Este posibil ca pisica ta să fie obsedată de obținerea atenției tale dacă miaună mai mult decât în mod normal și dacă mieunatul ei pare disperat. Pisicile care doresc mai multă atenție pot dezvolta, de asemenea, obiceiul de a miauna noaptea târziu sau foarte devreme dimineața, în timp ce încercați să dormiți.

Îți atinge brațul sau piciorul

Atingerea, pipăirea sau chiar lovirea a brațului sau a piciorului este unul dintre cele mai evidente semne că pisica ta are nevoie de mai multă atenție. Este literalmente modul ei de a spune „Hei, tu! Uită-te la mine! Uită-te la mine, uită-te la mine!”

Dărâmarea lucrurilor

Uneori, pisicile dărâmă lucruri pur și simplu pentru că sunt creaturi curioase și le place să înțeleagă cum funcționează anumite lucruri. Totuși, dacă ești în apropiere, este posibil ca pisica să dărâme lucruri pentru a obține o reacție din partea ta.

Zgârieturi în locuri nepotrivite

Zgârierea este un comportament natural și sănătos pentru o pisică. pisicile zgârie pentru a marca obiectele cu feromoni pe care îi eliberează din glandele de pe picioare, ceea ce le permite să lase informații pentru alte pisici.

Totuși, ghearele pot fi distructive dacă pisica dumneavoastră zgârie locuri nepotrivite, cum ar fi partea laterală a canapelei sau piciorul mesei din sufragerie.

De multe ori, zgârieturile se întâmplă pentru că pisica nu are locuri de zgâriat adecvate sau dezirabile, dar pisicile pot zgâria, de asemenea, obiecte nepotrivite pentru a atrage atenția odată ce văd că pot obține o reacție.

Sare acolo unde nu-i este permis

Pisica ta a început să sară pe blatul din bucătărie în timp ce pregătești cina? Sau pe masă în timp ce mâncați? Sau… cam oriunde altundeva unde nu ar trebui să fie?

Acesta poate fi un semn clar că pisica ta are nevoie să îi acorzi mai multă atenție. Încercați să îți programezii o perioadă de joacă interactivă cu ea timp de câteva de minute înainte de a începe să gătești.