De 1172 Vizualizari

1,5 milioane de euro băgaţi în BIZONI la Cluj! Investitorii vor să exporte carne pe bandă rulantă în toată Europa

O comuna clujeanã se laudă cu cea mai mare fermã de bizoni din Europa

Cea mai mare fermã de bizoni din Europa a fost inauguratã, vineri, în comuna clujeanã Recea Cristur, în urma unei investiţii de 1,5 milioane de euro. Potrivit managerului fermei, Constantin Jeican, bizonii sunt crescuţi pentru carne, iar aceasta va fi exportatã în ţãri din vestul Europei.

Ferma de bizoni adãposteşte aproximativ 300 de exemplare şi se întinde pe o suprafaţã de 500 de hectare. La aceastã fermã lucreazã deja aproximativ 30 de oameni care provin din comune clujene.

„Intenţionãm sã continuãm investiţiile în judeţul Cluj, bugetul pentru anul în curs fiind de 1,5 milioane de euro. Bizonii sunt crescuţi pentru carne, care va fi exportatã în ţãri din vestul Europei, în special în Germania, unde existã cerere foarte mare. Vom încerca sã vindem carne de bizon şi în România”, a declarat managerul.

buffalo

Carnea de bizon, o delicatesã şi pentru români? 

Bizonul este un animal pe cale de dispariţie în Europa, iar acesta este motivul pentru care investitorii companiei BT Bison Ranch au început sã creascã aceste animale în România. În marile restaurante din întreaga lume carnea de bizon este consideratã drept o delicatesã. Pretul mediu al unui bizon în vârstã de circa 12 luni este de aproximativ 2.000 de euro.

Din păcate pentru patroni, românii nu se arată foarte interesaţi de acest tip de carne. Şi din cauza preţului piperat, dar şi din cauza gustului deosebit.

 

(Andreea Brînzei)

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X