3281 Vizualizari

24 Apr, 2018 la 1:54 pm

IMPRESIONANT! A scăpat de GRATII după 20 de ani de CAPTIVITATE. Imagini emoționante

IMPRESIONANT! A scăpat de GRATII după 20 de ani de CAPTIVITATE. Imagini emoționante

O ursoaică a scăpat de gratii după aproape 20 de ani. Animalul a fost ținut în captivitate la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ, iar acum se va putea bucura de întoarcerea în natură datorită celor 19.000 de oameni au semnat o petiţie pentru salvarea ei. Femela a ajuns ieri la Sanctuarul urşilor de la Zărneşti, unde îşi va petrece bătrâneţea alături de alţi urşi, potrivit digi24.ro.

Ursoaica Anca, în vârstă de 24 de ani, a fost atracţia unui circ timp de cinci ani, însă după ce şi-a atacat dresorul a fost dusă la Grădina Zoologică din Piatra Neamţ, unde stat aproape 20 de ani într-o cuşcă mică și cu sora ei Ina, care a fost mai norocoasă şi a ajuns în 2014 în rezervaţia urşilor de la Zărneşti.

Chiar dacă oamenii de acolo spun că ea avea destul loc să se plimbe liberă, totuşi în zilele cu mulţi vizitatori era băgată într-un ţarc pentru ca oamenii să o poată admira.

În grădina zoologică erau îndeplinite condițiile legale în ceea ce privește spațiul aferent ursoaicei și totodată acest animal sălbatic era foarte bine îngrijit”, a spus Dragoș Chitic, primar Piatra Neamţ.

Un singur comentariu

  1. A nimerit,, din lac in puț”. Prin asta i s-a făcut mai mult rău decât bine. Pt. ca animalul nu este adaptat cu mediul exterior. Dar, probabil trebuiesc justificați niște bani, fonduri. Trebuie să mănânce și ăia cu rezervația o pâine.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*