Sari la conținut
Home » Wetterhoun / Spaniel olandez

Wetterhoun / Spaniel olandez

  • de


Greutate: 12 – 13 kg
Inaltime: 50 – 57 cm
Origine: Olanda,

Istoric rasa Este o rasa autohtona olandeza. A fost dezvoltata de catre crescatori in provincia din Friesland cu cel putin 400 de ani in urma. Acuma rasa este rareori intalnita in afara Olandei. A fost dezvoltat in acelasi timp cu Stabyhoun.

Descriere Fizica Este un caine de talie medie, solid, fara a fi greoi. Are un cap puternic, proportional fata de corp, craniul este usor bombat, mai mult lat decat lung, botul puternic, nasul drept, negru sau maro. Ochii sunt de marime mijlocie, ovali, putin oblici, de culoare caprui deschis sau inchis. Urechile de lungime medie sunt late, lasate langa cap cu par lung si ondulat la baza, si scurt de tot la varful urechii. Coada este rulata in spirala, curbata deasupra coapsei. Blana este formata din par cret, uleios, des, gros. Pe cap parul este scurt si neted. Poate fi negru complet, cafeniu, negru cu alb, cafeniu cu alb si tricolor.

Personalitate Este un caine inteligent, curajos, curios, vrea sa stie si sa vada totul, sensibil, vigilent, prietenos cu cunoscutii, oarecum independent. Este ascultator si devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii daca nu il necajesc, vigilent si precaut cu strainii. Accepta alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire Blana acestui caine necesita un periaj ocazional. Se vor mentine urechile curate.

Conditii de viata Acest caine este rezistent la intemperii si se simte cel mai bine in aer liber intr-o curte ingradita unde se poate misca liber si pe care o va apara cu placere. Se acomodeaza mai greu intr-un apartament. Este un caine caruia ii place sa aiba ocupatie, sa faca miscare, sa alerge, sa inoate. Are nevoie de dresaj si socializare.

Dresaj Deoarece este uneori independent, dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent, dar prietenos si bland pentru ca este totusi un caine care invata cu usurinta si care este destul de prietenos.

Utilitate Este un bun caine de vanatoarea, un bun paznic si un devotat companion.