Sari la conținut
Home » West highland White Terrier / Poltalloch terrier, Roseneath Terrier

West highland White Terrier / Poltalloch terrier, Roseneath Terrier

  • de


Greutate: 6 – 9 kg
Inaltime: 24 – 28 cm
Origine: Scotia,

Istoric rasa Aceasta rasa a fost dezvoltata de colonelul Malcom pe mosia sa Poltalloch si pe mosia Roseneath a Ducelui de Argyl. A fost creat cu scopul de a obtine un caine de vanatoare de culoare alba care sa nu fie confundat la culoare cu vulpea. Seamana cu Cairn Terrierul, diferenta majora este data de culoarea blanii.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, proportional , mai mult inalt decat lung, musculos. Capul este lat in comparatie cu lungimea, cu stop pronuntat, acoperit de un par moale si un nas mare, negru. Ochii sunt de marime medie, rotunzi, de culoare inchisa si cu sprincene stufoase. Urechile sunt mici, ascutite si ridicate. Coada este scurta de 12-15 cm, ascutita la varf si purtata drept, vertical. Blana este dubla, cu stratul exterior format din par aspru, drept, lung, de aproximativ 5 cm. Blana are un aspect zburlit pe fata, bot dand capului un aspect mare si rotund. Sunt de un alb imaculat.

Personalitate Este un caine inteligent, indraznet, curios, sigur pe el, curajos, vioi, jucaus, vigilent, dar poate fi si incapatanat, independent. Este loial si atasat familiei. Este suspicios cu strainii, dar un bun partener de joaca pentru copii. In general se intelege cu alti caini si alte animale din gospodarie numai daca a fost socializat de mic, in caz contrar poate fi dominant fata de alti caini si poate considera animalele mici din gospodarie (pisici) drept vanat si le poate fugari.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata, pieptanata saptamanal pentru a o mentine ingrijita si trimata de 2-3 ori pe an.

Conditii de viata Este un caine adaptabil la conditiile de viata oferite – curte sau apartament, alaturi de un stapan cu experienta in cresterea cainilor si activ. Are nevoie de socializare, dresaj, miscare.

Dresaj Este un caine vesel, jucaus, usor incapatanat, cu initiativa si nu trebuie lasat sa faca ce vrea el. Dresajul trebuie sa fie ferm, consecvent, echilibrat, fara a fi dur, sever. Ii place sa se joace cu mingea, sa alerge, sa sape, caci are un nivel ridicat de activitate.

Utilitate Folosit in trecut la vanatoarea de iepuri, vulpi, sau ca paznic al locuintei, astazi este folosit mai mult ca un animal de companie.