Sari la conținut
Home » Welsh Terrier

Welsh Terrier

  • de


Greutate: 9 – 10 kg
Inaltime: 38 – 39 cm
Origine: Tara Galilor,

Istoric rasa Este una din cele mai vechi rase pure din aceasta tara. Rasa s-a dezvoltat mai mult in tinutul Wales. Este urmas direct al vechiului englezesc Black and Tan. Dupa mai multe selectionari si incrucisari cu Fox Terrierul cu par sarmos s-au obtinut exemplarele actuale. Este destul de raspandit.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, robust, compact, cu un aspect patratos. Capul este plat, dreptunghiular, botul este dublu fata de craniu, puternic si cu un nas negru. Ochii sunt mici, adanciti in orbite, distantati si caprui inchis. Urechile  sunt in forma de V, mici, cu varful ascutit in fata. Coada este scurta, taiata si purtata ridicat pe vertical. Blana este dubla, cu un strat inferior pufos si moale si un strat exterior cu un par des, aspru, sarmos si foarte gros. In general sunt de culoare maro-roscat cu negru. Are par lung pe bot formand mustati si barba. Seamana cu Airedale Terrier in miniatura.

Personalitate Este un caine inteligent, vioi, vesel, curajos, rezistent, vigilent, activ. Afectuos si devotat stapanului este rezervat cu strainii. Este tolerant cu copiii. Accepta mai greu animalele mai mici din gospodarie daca nu a fost socializat de mic cu ele. In general accepta alti caini dar uneori poate avea o atitudine dominanta.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie trimata de 2-3 ori pe an, iar in rest se perie saptamanal.

Conditii de viata Acest caine se adapteaza atat la conditiile din aer liber, intr-o curte cat si la conditiile dintr-un apartament, numai sa aiba posibilitatea de a face miscare zilnic alaturi de un stapan activ si cu experienta in cresterea cainilor. Are neovie de socializare, dreasaj.

Dresaj Dupa unele pareri, este terrierul cel mai usor de dresat pentru ca este inteligent, pircepe cu usurinta ce i se cere si are un caracter mai tolerant decat alti terrieri. Cu toate acestea dresajul trebuie sa fie conscevent, ferm si destul de variat pentru a-l atrage. Ii place sa se joace cu mingea, sa alerge si sa se joace fara lesa intr-un spatiu mai mare.

Utilitate Este un foarte bun vanator de vulpi, vidre si bursuci (intra si in apa pentru a vana). Este un devotat si vesel companion.