Sari la conținut
Home » Welsh Corgi Pembroke

Welsh Corgi Pembroke

  • de


Greutate: 10 – 13 kg
Inaltime: 25 – 30 cm
Origine: Tara Galilor,

Istoric rasa Este de origine galica ca si Welsh Gorgi Cardigan cu care se aseamana foarte mult. A fost adus in Tara Galilor in anul 1107  de catre tesatorii flamanzi. Cainii adusi de tesatori erau inruditi cu cainii nordici Samojede si cu Elkhound care aveau aceeasi origine ca si cainii celtilor.

Descriere Fizica Este un caine de statura mica, bine legat, cu corpul destul de lung si picioarele scurte. Capul este lat si turtit intre urechi, cu bot usor conic, si seamana cu capul vulpii. Ochii sunt de marime medie, ovali, oblici, departati si inchisi la culoare. Urechile sunt de marime medie, cu varfurile usor rotunjite si usor ridicate. Are coada mica ca un ciot sau se nasc fara coada. Blana are un par de lungime medie, des si aspru. Poate avea culoarea roscat, bej, negru, cafeniu cu sau fara pete albe pe piept, gat si labe.

Personalitate Este un caine energic, activ, curajos si inteligent, dar uneori destul de incapatanat. Muncitor si alert, se ataseaza de stapan, accepta si copiii daca nu il tachineaza. Nu este excesiv de suspicios cu strainii si poate manifesta tendinte de dominare fata de alti caini.

Ingrijire Nu necesita multa ingrijire, un periaj ocazional este suficient.

Conditii de viata Este un caine rezistent la intemperii, ii place sa traiasca in aer liber, dar se poate adapta si intr-o locuinta alaturi de o familie activa. Necesita socializare, dresaj si activitati.

Dresaj Aceasta rasa se dreseaja usor datorita disponibilitatii de a invata. In general nu se indeparteaza prea mult de stapan, dar simte nevoia de multa miscare, de aceea este bine sa il antrenati in diverse munci, cursuri de agilitate si flyball.

Utilitate A fost folosit mult timp la paza turmelor si al locuintei. Astazi este folosit mai mult ca un caine de companie si foarte rar la vanatoare.