Sari la conținut
Home » Weimaraner / Prepelicar de Weimar

Weimaraner / Prepelicar de Weimar

  • de


Greutate: 25 – 38 kg
Inaltime: 57 – 70 cm
Origine: Germania,

Istoric rasa Aceasta rasa a fost creata la curtea ducelui K.A. de Weimar in jurul anului 1810 prin imperecherea Bracului german cu par scurt cu Bloodhound si ogari francezi. La inceput a fost crescut si folosit la vanatoare de nobilimea germana dar mai tarziu s-a raspandit in intreaga Germanie si dupa 1930 si in SUA. La inceput a fost folosit pentru vanatoarea de animale mari, iar cand numarul acestora s-a redus a inceput sa vaneze pasari.

Descriere Fizica Este un caine de talie mare, musculos, puternic, robust. Capul este lungime medie, cu botul egal cu craniul si nasul de culoarea pielii (gri sau maro). Ochii sunt de marime medie, ovali, distanati si de culoare gri sau caprui. Urechile sunt situate sus, lungi si late si rotunde la varf. Coada este taiata scurt si purtata ridicat, aproape vertical. Blana poate fi scurta sau mai lunga (sunt doua varietati) si au culoare gri-argintiu sau maroniu. Parul scurt este fin, des si bine lipit de corp. Parul lung (mai rar intalnit) este matasos si putin ondulat, catifelat pe urechi si mai lung pe gat si piept.

Personalitate Este un caine inteligent, energic, muncitor, prietenos, cu o rezistenta fizica mare, vigilent, uneori incapatanat. Este ascultator si devotat stapanului, protector si prietenos cu copiii, vigilent si precaut cu strainii. Socializat de mic cu alti caini si alte animale nu va avea probleme.

Ingrijire La varietatea cu par scurt un periaj ocazional cu o perie de cauciuc este suficient. La varietatea cu par lung periajul si pieptanatul trebuiesc facut regulat.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel ridicat de activitate caruia ii place sa faca multa miscare si sa aiba ocupatie permanent. Este recomandat persoanelor active si care isi pot face timp pentru caine. Are veleitati pentru sporturi canine, ii place sa inoate, sa alerge in spatiu deschis, sa faca aport, sa faca plimbari lungi. Poate fi tinut si intr-un apartament daca sunt conditii caci este un caine de talie mare si daca face zilnic miscarea de care are nevoie fizic si psihic, dar se simte mai bine intr-o curte ingradita unde se poate misca in voie. Are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj Dresajul trebuie sa fie ferm si consecvent caci are unele tendinte de a face cum vrea el, dar este dornic de a face pe plac stapanului si nu va fi foarte greu de dresat.

Utilitate Este in primul rand un foarte bun caine de vanatoare in orice teren (uscat sau apa) si pentru orice vanat. Este si un bun paznic al locuintei si un placut companion.