De 10311 Vizualizari

Vulpea polară “înoată” după hrană sub nămeţii de zăpadă / VIDEO

Video uimitor

Vulpea polară! Trăieşte într-unul dintre cele mai ostile medii din lume, iar asta a făcut-o să-şi dezvolte abilităţile de vânător mai mult decât oricare dintre suratele sale din sălbăticie. Este aproape magic felul în care vulpea polară îşi capturează prada: plonjează efectiv prin stratul gros de omăt, până la o adâncime de câţiva metri.

vulpe 2

Cu toţii ştim că zăpada este alcătuită din cristale de gheaţă care se formează din vapori de apă. Printre aceste cristale există oxigen. Din acest motiv, sub zăpadă există o sursă bogată de hrană pentru numeroase animale. Şoarecii de câmp, chiţcanii sau lemingii îşi fac adevărate tunele, unde tot timpul caută hrană.

Foarte multe animale de pradă preferă şi trec pe lista de bucate aceşti mici şoricei. Şi pentru că vulpea polară trăieşte într-un mediu cu temperaturi scăzute, blana acesteia este foarte deasă, ceea ce îi permite să stea pe suprafeţele îngheţate. În plus, aceste mamifere au auzul foarte fin, încât pot depista hrana ce se află sub zăpadă de la o distanţă de aproximativ doi metri.

vulpe

 

(Maria Mocanu)

 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X