De 7952 Vizualizari

Vulpea ca animal de companie

Autor: Raluca Florescu

Atunci când auzi termenul animale de companie te gândești în special la pisici care dorm ghemotoc în poale sau la câini loiali, care aleargă ca să aducă înapoi bățul aruncat.

Dar pe măsură ce animalele exotice devin tot mai populare, tot mai mulţi iubitori de animale primesc vietăţile în casele lor, potrivit site-ului mom.me.

Un exemplu este vulpea.  În 1959, un genetician din Uniunea Sovietică a început cercetările privind domesticirea vulpilor din crescătorii. O jumătate de secol mai târziu, lucrările au fost continuate de Institutul de Genetică din Siberia. La câteva generații după finalizarea cercetărilor, vulpile crescute în prezent la institut se comportă similar câinilor. Este nevoie de multă muncă pentru a se adapta într-o casă, dar este posibil, iar animalele sunt pregătite pentru a fi luate acasă.

vulpe

Totuși, nu este la fel de ieftin ca atunci când treci pe la un adăpost de animale. O asemenea vulpe costă 8.000 de dolari, iar ca s-o obții ai nevoie de aprobarea importatorului cu care lucrează institutul.

Tags:

,

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X