Sari la conținut
Home » Vrei un câine de pază? Uite care sunt cele mai potrivite pentru protecția personala a omului

Vrei un câine de pază? Uite care sunt cele mai potrivite pentru protecția personala a omului

Malinois, cea mai deșteaptă rasă de câini

Vrei un câine de pază? Uite care sunt cele mai potrivite pentru protectia personala a omului.Potrivit Nicu Parlog, ordinea este pur si simplu aleatorie…mai ales ca, diferenta se face de multe ori la nivel individual, nu de rasa.

Vrei un câine de pază? Ciobanescul belgian Malinois

Malinois-ul a fost creat si selectionat initial drept caine ciobanesc, apoi a devenit cea mai apreciata rasa de caine utilitar de pe glob. Experții spun ca va ajunge curand cainele viitorului.Câinii din această rasă sunt extrem de inteligenti, activi, exuberanti, jucausi si cu un temperament exploziv. Ei au detronat in ultimii ani rase consacrate si relativ asemanatoare – precum Ciobanescul german si Dobermann-ul.Selectia deosebit de riguroasa din ultimele decenii a dus la aparitia unui caine polivalent, adaptat diverselor domenii de activitate. Pana si in misiunea de lichidare a lui Osama bin Laden, soldatii din trupele speciale americane s-au folosit de un Malinois numit Cairo. Este un caine de lucru prin excelenta, de talie medie, cu blana semiscurta, cu aparenta fizica a unui ciobanesc german cu masca neagra, de culoare bej-maronie.Cine a vazut vreodata un Malinois dresat pentru paza si aparare, in momentele in care ataca la manson sau la costum, este uluit de viteza, agilitatea si forta acestuia. Este un caine aproape la fel de exploziv ca un Pit-bull in atac.

Cane Corso

Cane Corso este o rasa moderna. Are radacini stravechi in celebrii si temutii caini de lupta ai romanilor, folositi atat in batalii de catre legiunile Romei, cat si in arene unde luptau cu gladiatori sau cu animale sălbatice.Acesti caini teribili, denumiti generalist Canis Pugnax de catre romani, au fost in pericol de dispaitie, cand foarte rar erau folositi la vanatoare sau la paza domeniilor.Recent, rasa a fost redescoperita in Sudul Italiei, indeosebi in provinciile Puglia, Lucania si Sannio.Cercetatorii italieni s-au straduit sa salveze rasa, creand astfel un nucleu de crestere. Din cauza faptului ca ramasesera prea putine exemplare de Cane Corso, crescatorii au folosit la ameliorarea rasei, cateva exemplare de Dog german, Boxer si Mastino Napoletano. Rezultatul a fost un succes total.Mult mai atletic, rezistent la efort si agil decat alte rase de molossoizi europeni precum Dogul de Bordeaux, Mastino napoletano, Mastiff-ul englez sau cel spaniol, Cane Corso se numara printre cei mai buni caini de paza si aparare din lume.Masiv,  dur, dar nu isteric si feroce, acest caine cu aparenta rustica si atletica deopotriva poate dobori usor un agresor uman. Desi este mai mic decat un Mastif napoletan, Cane Corso atinge dimensiuni considerabile. Cu toate acestea, pentru paza si protectie activa sunt preferate exemplare de maximul 50-60 kilograme greutate.