Sari la conținut
Home » Vrei un animal de companie liniștit? Alege peștele potrivit caracterului tău

Vrei un animal de companie liniștit? Alege peștele potrivit caracterului tău

Vrei un animal de companie liniștit

Vrei un animal de companie liniștit? Dacă îți dorești ceva nou în casa ta, poate ar trebui să iei în considerare acvariile mari, care sunt în trend în prezent. Pestele mic și aurit care se plimbă singurel într-un bol, asemenea personajelor din desenul animat „Pinocchio”, a fost uitat de mult timp.

Acvariile imense, fie că sunt agățate pe perete sau încorporate în ziduri, au devenit la modă. Acestea pot găzdui mulți pești colorați, plante acvatice, iluminare specială, nisip și pietre decorative.

Vrei un animal de companie liniștit?

Oricine alege să amenajeze un astfel de acvariu poate adăuga elemente. Precum căsuțe sau ciupercuțe pentru a completa decorul.

Inițial adoptată de restaurante, cluburi și alte locații publice, această idee a câștigat popularitate și în rândul iubitorilor de animale. În special al celor care apreciază frumusețea și diversitatea lumii subacvatice.

Dacă te-ai hotărât să aduci în casă ta această bucată de natură subacvatică, fie din pasiune pentru pești, fie pentru că ai auzit că aduc bunăstare și prosperitate. Este important să știi cum să îi îngrijești. Acest lucru necesită atenție sporită din partea ta, iar câțiva pași esențiali în îngrijirea acvariului îți vor fi de folos.

Iată câteva sfaturi utile oferite de Nicoleta Nita și Rene Gavrilescu, cei doi îngrijitori de la magazinul de animale „Zoo Selari”:

De ce ai nevoie dacă vrei un pește?

Un acvariu, încălzitor, termometru (dacă încălzitorul nu are termostat), filtru de apă, plante acvatice, nisip, pietriș sau pietre mari, iluminare pentru plante.

Cum procedăm?

  • Înainte de a introduce peștii în acvariu, apa trebuie lăsată să decanteze timp de maxim 24 de ore, iar temperatura să fie minim 22-23 de grade Celsius (cu mici variații în funcție de specie).
  • Nu schimbați toată apa odată, ci în schimburi de 20% din cantitatea totală de apă de fiecare dată.

Cum hrănim peștii?

  • De două ori pe zi, administrați hrană uscată, congelată sau vie.

Cum tratăm peștii bolnavi?

  • Cele mai frecvente boli întâlnite la pești sunt punctele albe asociate cu boala numită „gris”. Se recomandă tratamente specifice în acvariu pentru a preveni răspândirea bolii. Pentru tratamentul potrivit, consultați specialiștii din magazinele de animale.
  • În cazul oricărei boli, ridicarea temperaturii în acvariu și tratarea apei cu sare sunt măsuri comune, eva.ro.