De 4366 Vizualizari

Vrei să îţi pupi animăluţul pe botic? Renunţă!

Roxana Roseti

În general, posesorii de câini sau pisici sunt tentaţi să îşi arate afecţiunea sărutând boticul animălutzului cu pricina. Specialiştii spun însă că „obiceiul” nu este deloc sănătos.

Nu uitaţi

Acest gest de afecţiune pot fi uneori dăunător.În special căţeii şi pisicile pot fi purtători de bacterii şi microbi. Explicaţia este simplă, spun specialiştii: toate animalele de companie îşi fac toaleta spălându-se inclusiv în partea lor posterioară.

Iar aici pot fi prezente bacterii precum Salmonella sau Campylobacter, dar şi alţi germeni precum E.Coli, Streptococcus sau Staphylococcus.

Totuşi, dacă „regula” este încălcată, după aceea trebuie să vă spălaţi cavitatea bucală foarte bine. Şi nu uitaţi şi de animăluţ: conform studiilor de caz, animalele de companie care beneficiază de o bună igienă a cavităţii bucale prezintă mai puţine bacterii.

 

5 Comentarii

  1. Casanova spune:

    Din articol inteleg ca eu si sotia nu mai avem voie sa ne sarutam. Hm! ;)

  2. Augustin Man spune:

    Ca sa ma exprim academic „aiurea in tramvai”! Cind eram copil si „scapam” in vacanta la tara pupam toate pisicile si cateii in bot (pisicile ma mai cirpeau, cateii ma lingeau), pupam chiar si viteii si munjii si n-am luat niciodata vreo boala de la animale!

  3. sa inteleg k vak care nu ajunge sa se spele la fund cu limba poate fii pupata ?

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X