Sari la conținut
Home » Vizitele la FRIZER sunt TRAUMATIZANTE pentru câinele tău? Uite câteva metode care ferește câinele de stres

Vizitele la FRIZER sunt TRAUMATIZANTE pentru câinele tău? Uite câteva metode care ferește câinele de stres

Vizitele la FRIZER sunt traumatizante pentru câinele tău? Uite câteva metode care ferește câinele de stres Vizitele la frizeria canină sunt stresante pentru prietenul tău canin, dacă nu este obișnuit cu alți oameni, cu zgomotul dintr-un salon și, mai ales, atunci când o persoană străină îi atinge corpul. Nu este o treabă ușoară, dar e necesară, de care orice stăpân trebuie să aibă grijă.Cornelia Silaghi, medic veterinar din Zalău, spune că implicațiile pe care le are tunsul asupra câinilor sunt atât și pozitive, dar și de natură negativă.

Vizitele la FRIZER sunt TRAUMATIZANTE: Un câine poate fi afectat emoțional de manopera tunsului

„Un câine poate fi afectat emoțional de manopera tunsului, din cauza stresului la care este supus în timpul acesteia. Acest stres apare mai ales la cățeii care sunt pentru prima dată la tuns, iar factorul emoțional debutează în momentul venirii la tuns și se sfârșește în momentul coborârii de pe masa de tuns”, explică Silaghi.5 metode care ajută

  1. Adu-i jucăria sau o păturica preferată în locul unde va fi tuns.
  2. Pe parcursul tunsului, rămâi alături de animăluț pentru a nu se simți părăsit.
  3. Fă-ți câinele să aibă încrede în el, prin a cunoaște noi oameni încă de mic, încât să se simtă confortabil în prezența unor străini.
  4. Obișnuiește-ți câinele să fie periat încă de acasă
  5. Vorbește înainte cu persoana responsabilă de tuns și oferă-i informații despre câine, ce nume are, cum îi place să fie mângâiat.

Cât de des trebuie tuns un câine? Ei bine, un câine trebuie tuns în funcție de necesitate, de locul unde trăiește și dacă are probleme de sănătate la nivelul pielii.„Rasele mari de câini precum ciobănescul mioritic românesc, ciobănescul caucazian, terra nova și altele se tund măcar o dată pe an și anume vara, deoarece ei stau afară. Pe de altă parte, rasele de talie mică precum bichonul, shih tzul, pudelul, yorkshire terrier-ul se tund la interval de 2-3 luni sau chiar mai des. Dacă un câine are probleme dermatologice sau întreținerea blănii de către stăpân nu este posibilă, atunci câinele va fi tuns ori de câte ori e nevoie”, spune Silaghi.De ce trebuie tuns câinele? Medicul veterinar Cornelia Silaghi răspunde: ”Câinele se tunde pentru a-i asigura și lui un confort corespunzător, mai ales în perioadele călduroase. Există câini care se tund în funcție de standardul rasei din care fac parte.În urma tunsului, se pot depista diferite probleme ale câinelui nebănuite de către stăpân, de tipul: existența de paraziți, diferite formațiuni apărute pe piele, eczeme și altele.Câinele va beneficia de bună dispoziție, deoarece toaletarea va cuprinde și tăierea părului de la nivelul ochiilor care poate irita și care împreună cu surplusul de lacrimi pot da naștere chiar la infecții ale pielii și supurări ale acesteia. Mai mult, se va tunde și părul de la nivelul pernițelor, acolo unde stagnează mizerie, cât și cel de la nivelul anusului, unde se adună materii fecale”, potrivit lumeanimalelor.ro. 

Etichete: