Sari la conținut
Home » Vive la France! Animalele au devenit FIINŢE cu drepturi! Cruzimea faţă de animale se pedepseşte ca cea faţă de oameni, acum, în Franţa!

Vive la France! Animalele au devenit FIINŢE cu drepturi! Cruzimea faţă de animale se pedepseşte ca cea faţă de oameni, acum, în Franţa!

Vive la France! Animalele au devenit FIINŢE cu drepturi! Cruzimea faţă de animale se pedepseşte ca cea faţă de oameni, acum, în Franţa!Câinii nu mai sunt o “proprietate” în Franţa, ci fiinţe cu drepturi prevăzute de lege! Asta după ce 700 de mii de cetăţeni au semnat o petiţie împotriva legii date în 1804, care punea animalele la categoria “bunuri”, precum mesele şi scaunele.franta 2Schimbarea oferă celor 63 de milioane de animale de companie mai multă protecţie împotriva cruzimii, aducând legea care până acum se subordona Codului Civil, în Codul Penal. Cu toate că Senatul încă nu a aprobat schimbarea, legea va fi modificată fără îndoială. Fostul Ministru al Educaţiei, Luc Ferry, a semnat petiţia şi a declarat că legislaţia Napoleonă era şi este absurdă! “Nimeni nu a torturat niciodată un ceas! Animalele suferă, au emoţii şi sentimente. Nu e o întrebare dacă să facem animalele subiecte de lege… ci e necesar să le protejăm împotriva formelor de cruzime”, a spus Ferry. Modificarea legii înseamnă şi că animalele de companie pot fi discutate la partaj la divorţuri şi acum se pot cere daune atunci când cineva chinuie sau accidentează animalul altei persoane. Mai mult, oamenii vor putea să îşi lase averea moştenire animalelor.  

Etichete: