Sari la conținut
Home » Vezi dacă dacă animalul tău de companie îți aduce noroc

Vezi dacă dacă animalul tău de companie îți aduce noroc

Auzim de multe ori oameni care spun că de când au un animal de companie îi este mai bine, parcă lucrurile au luat o întorsătură favorabilă. Oare este adevărat că animalul tău de companie îți poate aduce noroc. Pe tot globul și de-a lungul istoriei, oamenii au asociat norocul și anumite semnificații cu animalele.

De foarte mult timp există superstiții și simboluri legate de noroc, dar și de  puterea animalelor domesticite. Încă din cele mai vechi timpuri, animalele au fost personajele principale a multor povești, povestiri folclorice, parabole și legende. Unii chiar cred că acestea pot deține puteri speciale sau pot oferi noroc, prosperitate și protecție.

Animalul tau de companie este un talisman norocos

Dacă te urmărește dorința de a-ți lua un animal de companie și în același timp să-ți aducă și noroc, atunci aceste informații sunt pentru tine. Iată 5 animale care sunt considerate că aduc noroc celor care decid să împartă casa cu ele.

Iepurele este asociat cu fertilitatea

Acest animal simbolizează mai mult decât faimoasele lui lăbuțe aducătoare de noroc.  Iepurii au fost mult timp asociați cu fertilitatea puternică, fiind considerați un semn important pentru vechii sași. După iernile lungi și fără roade, zărirea unui iepure era un mesaj al primăverii luxuriante și pline de speranță care urma să vină. Aceste credințe au fost cele care au contribuit la formarea tradiției iepurașului de Paște.

Peștele auriu care îți îndeplinește dorințele

Peștișorul auriu este îndeplinătorul buclucaș de dorințe în glumele românești, pentru alte culturi el este responsabil de multe alte lucruri sacre. Peștele auriu este  unul dintre cele opt simboluri sacre ale lui Buddha, reprezentând fertilitatea, abundența și armonia.

Grecii antici se uitau la peștișorii aurii pentru a le aduce noroc în căsătorii, în timp ce egiptenii aduceau înotătorii în casele lor pentru a adăuga pozitivitate în căsnicie.

Pisica între zeitate și demon

Încă din antichitate pisica a fost venerată și apreciată la nivel de zeitate. Nu este de mirare că aceste animale se bucură de popularitate chiar și în zilele noastre. Dar de ce sunt atât de deosebite? De exemplu, egiptenii credeau că pisica este un talisman norocos și că puterea acesteia îi poate proteja de tot răul.

Europenii credeau că pisicile erau esențiale pentru o recoltă bună, așa că erau tratate cu mare respect și grijă. Dacă te gândești că o pisică ar fi potrivită pentru rolul animalului tău de companie, atunci nu ai decât să treci la acțiune!

Totodată, în timpul istoriei, aceasta a fost asociată și cu forțele demonice. Astfel, în timpul inchiziției, acestea au fost protagonistele unei bule papale care prevedea uciderea acestora.

Câinele simbol al prosperității

Câinii au fost tovarăși loiali pentru oameni încă de la începutul timpului. Mulți oameni îi consideră  simboluri ale norocului. Se crede că aduc prosperitate, pace și sănătate celor care decid să împartă casa cu ei. Totuși, există unii câini despre care se crede că sunt mai norocoși decât alții.

Pug

Povestea „norocosului Pug” a început atunci când împărații chinezi care îi țineau ca animale de companie și-au dat seama că ridurile adorabile de pe fruntea lor seamănă în mod straniu cu simbolul chinezesc pentru „Prinț”. Indiferent de modul în care a apărut ideea că Pugs este un talisman norocos, un lucru este sigur: drăgălășenia și personalitatea lor amuzantă trezesc zâmbete oriunde s-ar duce!

Shi Tzu: micul leu chinezesc

Povestea lui Shi Tzu provine din budismul antic, unde se spune că însuși Buddha a avut un câine Shi Tzu. O poveste mai veche spune că Shi Tzu lui Buddha l-a protejat pe acesta de un jaf în timp ce se plimbau într-o zi, transformându-se într-un leu și speriindu-i pe hoți. Buddha a sărutat fruntea cățelușului său în semn de recunoștință, lăsând o pată albă – care sunt comune la Shi Tzu până în ziua de azi și au rămas cunoscute sub numele de „sărutul lui Buddha”.

Lhasa Apso

Această rasă adorabilă este mică, dar puternică și este adesea cunoscută pentru păzirea mănăstirilor și a caselor persoanelor importante din societatea tibetană. Lătratul lor ascuțit îi avertiza pe stăpânii lor de intruși, în timp ce partenerii lor Mastiff înlăturau orice potențiale amenințări.

Reprezintă un simbol al păcii, sănătății și prosperității pentru oricine este suficient de norocos să primească unul în dar. Acesta era cândva singurul mod de a obține un Lhasa Apso, deoarece erau foarte vânduți foarte rar și greu de găsit.

Șarpele

Dacă te fascinează reptilele și ai vrea să ai una în casă pe post de animal de companie, șarpele de casă ar putea fi una dintre opțiunile potrivite. Șarpele este un simbol al pasiunii, al inteligenței și al determinării. Acesta mai simbolizează și autoritatea. De aceea, trimișii antici purtau de obicei un sceptru cu doi șerpi sculptați pe suprafață atunci când erau trimiși în misiuni diplomatice în alte țări de către rege.

Prin urmare, toate animalele își au propriul farmec și caracteristicile unice care le fac atât de deosebite. Cu siguranță viața oamenilor ar fi mult mai tristă fără aceste ființe, chiar dacă unele sunt considerate că aduc mai mult noroc decât altele. Cert este că, odată ce ne alegem animalul de companie potrivit personalității și dorințelor noastre, acesta devine mai mult decât un talisman norocos, ci un prieten pe viață.