2749 Vizualizari

Vezi cine te verifică dacă ți-ai microcipat și înregistrat câinele

Potrivit legii 258 din 2013, posesorii de câini sunt obligați să-și identifice prin microcipare animalele şi să le sterilizeze, excepţie de la sterilizare făcând câinii acreditaţi de Asociaţia Chinologică Română. Amenda este de la 5.000 lei la 10.000 lei. Nu vă aşteptaţi însă ca stăpânii de câini să fie opriţi pe stradă de Poliţie pentru a fi verificaţi dacă respectă aceste prevederi.

Poliţia Locală, Direcţia Generală de Poliţia Locală şi Control a Municipiului Bucureşti nu are atribuţii în ceea ce priveşte activitate de verificare a câinilor sterilizaţi. Instituţi sesizează şi acordă sprijin personalului specializat din cadrul Administraţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor în capturarea şi transportul câinilor fără stăpân la adăpost”, au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale din Bucureşti pentru ROMÂNIATV.NET.

În prezent, autorităţile răspund însă la sesizări: dacă vor fi sesizate că anumiţi posesori de câini nu respectă prevederile legale, atunci vor trece la fapte. Până în acest moment, ASPA nu a răspuns la solicitarea ROMÂNIATV.NET legată de felul în care posesorii de câini vor fi verificaţi de respectarea legii.

 
 

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

powered by Binbox

X