De 619 Vizualizari

Veterinarii britanici atrag atentia ca un caine se poate rani grav incercand sa prinda din zbor un bat aruncat de stapan

Cainii se pot rani grav atunci cand incearca sa prinda din zbor bete aruncate de stapani, avertizeaza un medic din Asociatia veterinarilor britanici, sfatuind oamenii sa recurga la obiecte mai putin periculoase, transmite AFP, preluata de Agerpres.

„Sa arunci bete cainelui poate fi periculos si duce la rani grave, care va afecteaza pe dvs. si pe cainele dvs., cum ar fi taieturi pe limba, in gura si in gat”, a declarat, pentru Times, Grace Webster, presedinta Asociatiei Veterinarilor Britanici din Scotia.

Accidentele se produc de obicei cand cainele incearca sa prinda un bat aruncat in aer, care ii intra in gat sau sub limba, a explicat ea, dand ca exemplu un Collie caruia i s-a blocat in gat un bat de 10 centimetri. „Chiar si atunci cand se trateaza rana, raman aschii si sunt necesare ai alte interventii”, a adaugat Grace Webster.

Ea recomanda folosirea unor bete de cauciuc, mingi sau discuri frisbee, care se vand in magazinele de specialitate.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X