Sari la conținut
Home » Vesti FOARTE TRISTE: Bretagne, ultimul caine salvator din 11 septembrie 2001, ramas in viata, a fost eutanasiat

Vesti FOARTE TRISTE: Bretagne, ultimul caine salvator din 11 septembrie 2001, ramas in viata, a fost eutanasiat

Bretagne, cainele din rasa Golden Retriever care si-a inceput cariera de salvator in 2001, dupa atentatele de la World Trade Center din New York, a fost eutanasiat, la Cypress, in statul Texas.Femela de 16 ani, ultimul caine care mai traia din exhipa de salvatori canini care a participat la actiunile de cautare si salvare de dupa atentatele din 11 septembrie 2001, suferea de insuficienta renala si de degradarea generala a starii de sanatate, relateaza, pottrivit Agerpres, lefigaro.fr.

sursa foto: /www.today.com Denise Corliss si cainele salvator Bretagne, in "Ground Zero", New York, dupa atentate
sursa foto: /www.today.com
Denise Corliss si cainele salvator Bretagne, in „Ground Zero”, New York, dupa atentate
Stapana ei, pompierul voluntar din Cy-Fair Denise Corliss, a luat decizia dureroasa de eutanasiere. In semn de omagiu, pompieri ai cazarmii si ai fortelor de interventie din Texas au format un culoar de onoare pentru a o saluta ultima oara pe Bretagne la intrarea in clinica veterinara din Fairfield, unde Denise Corliss si-a dus cainele. La iesirea din clinica, Bretagne a fost transportata intr-o masina a fortelor de ordine, invelita in steagul statului Texas.”Este un moment foarte greu pentru pompieri. Si-a servit tara si comunitatea. Este un lucru mic pe care il putem face pentru a o cinsti cand pleaca din lumea noastra”, a spus pompierul David Padovan. Mai multe persoane din Texas i-au adus si ele un omagiu pe Twitter cainelui salvator, postand un videoclip cu sosirea lui la clinica.
sursa foto: www.chron.com
sursa foto: www.chron.com
Bretagne si-a inceput cariera la doi ani, pe situl World Trade Center din New York, dupa atentatele din 11 septembrie, cand au murit circa 3.000 de persoane. Alaturi de stapana, a petrecut zece zile la fata locului, cautand supravietuitori in daramaturi. Cele doua au participat in 2005 si la interventiile de dupa uraganele Katrina si Rita. Cand a fost retrasa din serviciul activ, la noua ani, Bretagne a devenit ambasadoarea pompierilor din Cy-Fair, fiind si caine de terapie pe langa copii.

Etichete: