De 4616 Vizualizari

Vesti bune: cruzimea fata de animale ar putea fi pedepsita cu pana la 10 ani de inchisoare

UNPR a depus in Parlament un proiect de lege care prevede majorarea pedepselor, cu inchisoare de la 2 la 7 ani pentru cruzime fata de animale, si interdictia de a mai detine animale pentru o perioada intre 5 si 10 ani, dupa condamnare.

Potrivit proiectului de lege, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani uciderea animalelor, cu intentie si fara drept, practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale salbatice captive, organizarea de lupte intre animale sau cu animale, folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, ranirea sau schingiuirea animalelor si interventiile chirurgicale destinate modificarii aspectului unui animal sau altor scopuri necurative.

Potrivit legislatiei actuale, cruzimea fata de animale se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Daca fapta este savarsita de doua sau mai multe persoane sau daca animalul se afla in posesia unei persoane responsabile cu ingrijirea, protectia si bunastarea animalelor, cu dresajul sau cu tratarea medicala, pedeapsa este inchisoare de la 3 la 10 ani. Legislatia actuala nu prevede pedepse mai mari in acest caz.

In cazul condamnarii, instanta dispune ca pedeapsa complementara interdictia de a detine animale pentru o perioada de la 5 la 10 ani, potrivit proiectului. In momentul de fata, instanta poate dispune pe seama proprietarului interdictia de a detine animale pe o perioada de 5 ani.

In cazul in care detinatorii de animale nu asigura adapost corespunzator, hrana si apa suficiente, posibilitatea de miscare suficienta, ingrijire, atentie, asistenta medicala, dopajul in timpul competitiilor, abandonul, despartirea puilor de mama inainte de opt saptamani, traume in timpul dresajului, proiectul de lege prevede cresterea amenzilor de la 5.000 la 10.000 de lei, fata de 1.000 – 3.000, cat prevede legislatia actuala.

„Zilnic se inregistreaza 5-6 cazuri de maltratare, schingiuire, mutilare, otravire si impuscare a animalelor. Toate aceste cazuri de violenta sunt sesizate ONG-urilor de protectia animalelor si voluntarilor care zilnic aduna de pe strazi si transporta la clinici animale cu membre taiate, batute si lasate sa agonizeze”, potrivit expunerii de motive, semnata de senatorul UNPR Haralambie Vochitoiu.

4 Comentarii

  1. Olivia Jackson spune:

    Bravo! In Sfirsit criminalii si tartorii de câini sunt pedepsiti asa cum merita .
    Sper sa fie o lecție si sa oprească alți monștrii !!

  2. Liviu Dogeanu spune:

    O lege corecta pe care o sustin fara nicio rezerva. Toate studiile si practicile curente demonstreaza clar ca cei care chinuiesc, tortureaza sau ucid necuvantatoare apropiate omului, precum cainele, pisica, calul, o fac cu aceeasi placere sadica si cu semeni de -ai nostri, copii, batrani, adulti. Sangele are aceeasi culoare.

  3. Nu de legi ducem lipsa ci de aplicarea lor…

  4. in sfarsit..in lipsa de creier si cunoastere a romanilor..fata de natura si animale..apare un semn de inteligenta

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X