Sari la conținut
Home » Veste tristă venită din Ilfov! Bruno, calul incendiat de un bărbat pe 10 martie a fost eutanasiat

Veste tristă venită din Ilfov! Bruno, calul incendiat de un bărbat pe 10 martie a fost eutanasiat

  • de

Veste tristă venită din Ilfov! Bruno, calul incendiat de un bărbat pe 10 martie a fost eutanasiat.

Arsurile de gravul IV s-au dovedit a fi prea mult de suportat!

Pe 10 martie, un bărbat din comuna Afumaţi, Ilfov, şi-a încărcat căruţa cu materiale combustibile, a înhămat calul şi apoi a dat foc atelajului.

Incidentul a fost semnalat la 112. La sosirea pompierilor, poliţiştilor şi a unui medic veterinar, calul avea leziuni și plăgi deschise de arsură pe o suprafață de 30-40% din corp şi era în şoc post-traumatic. Lângă căruță a fost găsit și un câine de talie mare în stare de inaniție, fiind înfometat de către proprietar care ulterior a fost arestat.

Într-un comunicat emis de reprezentanții adăpostului unde a fost transportat calul cu probleme grave, după ce a fost incendiat de un bărbat din Ilfov, aflăm cu tristețe că animalul a fost eutanasiat, din cauza complicațiilor medicale. Se pare că mușchiul de la pulpa stângă spate era necrozat, leziunile fiind incompatibile cu viața.

„Bruno a fost eutanasiat azi noapte. S-a culcat pe burtă şi nu s-a mai putut ridica. Pulsul era mare, fapt care indica o durere S-a hotărât eutanasierea lui, dar decizia a fost amânată de câteva ori. Încerca şi îşi dorea să se ridice, era extrem de prezent şi dorea să ne arate că poate trăi”, se arată într-o postare publicată pe Facebook de Adăpostul pentru Cai „Steaua Speranţei”.

În seara de vineri spre sâmbătă, îngrijitorii au observat că „pe pulpa stanga din spate, dupa ce a cazut pielea arsa, muschiul era necrozat si rupt in felii pe verticala, indicand arsuri de gradul IV (pielea carbonizată, nervii și mușchii)”.

„Pentru un cal, aceste leziuni sunt incompatibile cu viaţa. Conform normelor şi uzanţelor, importanta este calitatea vieţii şi nu durata”, au spus îngrijitorii despre animalul rănit grav.