Sari la conținut
Home » Mi-au murit foarte multi caini! E posibil ca virusul sa se ascunda in pamant?!

Mi-au murit foarte multi caini! E posibil ca virusul sa se ascunda in pamant?!

Din cuprinsul articolului

Buna ziua!
Eu am mai multe intrebari si prima ar fi: Ce s-ar intampla in cazul in care se vaccineza catelul si acesta ar avea deja un virus in corp, sa zicem virusul pt care se vaccineaza?
A doua problema: Acum ceva timp am luat un catel in jur de 3 luni de pe strada (eu stand la tara). Totul a fost bine si frumos pana a inceput sa vomite din ce in ce mai rau, apoi a renuntat la hrana nu a mai mancat nimic, iar in decursul a 2,3 zile devenise extrem de slab. Voma era precum o spuma. Nu manca nimic, nici apa nu bea, totul a durat in jur de 4 zile vomitand si facand diaree ce mirosea ingrozitor, in cele din urma murind. Nu a fost vaccinat datorita faptului ca locuind la tara nu avem vet in comuna si nici in apropiere, banuiala mea este ca ar fi fost virusul parvoviroza, dar de unde sa il ia, locuind la tara?
Cu aceleasi simptome mi-au murit inca 3 catei fatati de cateaua mea si acum am din nou 2 catei, de 2 luni, si traiesc cu frica gandidu-ma ca ar putea suferi aceeasi soarta.  Mai nou, am aflat ca nu se poate dezinfecta nu nimic in curte deoarece am pamant si am inteles ca acest virus poate rezista in pamant o perioada indelungata.
Mama cateilor cat si tatal nu au fost niciodata vaccinati, iar cei micuti tocmai ce le-am facut al doilea vaccin cu CANVAC la cineva care se pricepe. Intrebarea mea este cu ce sa dau prin curte pt a dezinfecta si cum as putea sa ii protejez mai bine? Multumesc si ma scuzati de prelungirea intrebarilor. Astept raspuns. O zi buna!

Raspunsul veterinarului:

pisicuta bolnava  Dr. Alexandra Mladin va raspune:

Din pacate, la dvs in curte virusul este activ! Este foarte greu de dezinfectat o suprafata mare. Ideal era ca puiutii pe care ii aduceti in curte sa fie vaccinati deja. Altfel nu au timp sa capete imunitate de la vaccin. Incercati sa ii tineti izolati pe un spatiu restrans,  eventual cimentat, pana apare imunitatea de la vaccin. Deasemenea, daca aveti custi de lemn, in care au stat catelusii bolnavi, trebuie sa renuntati la ele, nu se pot dezinfecta!
Daca se vaccineaza un catel care este purtator de virus, boala se declanseaza si este mult mai agresiva. De cele mai multe ori catelusul nu supravietuieste. Din acest motiv, inainte de vaccinare se face examinarea animalutului cu multa atentie.
Catelusul de 3 luni de care povestiti, cel mai probabil a suferit de Coronaviroza. Este o boala asemanatoare cu parvoviroza, dar apare si la catelusi mai mari ca varsta. Exista vaccin si pt. aceasta boala.
E bine de mentionat si ca nu exista solutii de stopit in curte care sa nu afecteze plantele…

Etichete: