De 2086 Vizualizari

Ungurii fac experimente: “Lătratul îţi spune starea lui de spirit”

Află cum se interpretează sunetele emise de câini

 latrat 1

În funcţie de lătratul patrupedului, oamenii îşi pot da seama în ce stare de spirit se află acesta, susţine o echipă de cercetători de la Universitatea Eotvos Lorand din Ungaria.

Autorii acestui studiu au comparat vocalizele umane, cu cele canine. Rezultatul lor, pe scurt, a fost că emoţiile pozitive şi cele negative sunt legate de durata şi intensitatea sunetelor emise.

cute dog

Aşadar, când sunt fericiţi, câinii latră scurt, iar când sunt agitaţi sau nervoşi latră îndelung.   

latrat 2

Tamas Farago, specialist în cadrul acestei Universităţi, a declarat următoarele: “Recunoaşterea stării interioare a altora este esenţială atât pentru a empatiza, cât şi pentru a simţi mila faţă de alţi semeni şi faţă de animale”.

(Maria Mocanu)

 

 

 

Un singur comentariu

  1. Curios lucru dar poate sa fie adevarat ,poate ca intr-o zi va fii inventat un aparat care sa transforma latratul in vorbe .Maidegraba intelegi un ciine decit o javra de politician ca PONTA sau potaia aia de CRIN Chiar si un maidanez e mai corect ca astia doi

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X